10 ian. 2019 | 10:43

Chrome te scapă de cele mai agresive reclame de pe internet în curând

ACTUALITATE
Chrome te scapă de cele mai agresive reclame de pe internet în curând

Google Chrome beneficiază de actualizări constante, iar cele mai recente vizează blocarea unora dintre cele mai agresive reclame de pe internet.

Cei de la Google se află într-o competiție constantă cu creatori de reclame. În ultimii ani, experiența navigării pe internet a devenit mai obositoare ca niciodată din cauza pop-up-urilor, ferestrelor pe care nu le-ai solicitate și a bannerelor care se întâmplă de multe ori să-ți acopere conținutul care te interesează. De câteva ori, s-ar putea să te fi confruntat cu o situație în care accesarea unei pagini s-a reflectat în deschiderea altor ferestre cu reclame.

În mod nativ, în funcție de zona în care te afli pe mapamond, Google Chrome a început să blocheze acel tip de conținut agresiv în urmă cu câteva luni. Inițial, viza doar site-uri din America de Nord și anumite părți ale Europei. Gigantul din Mountain View a explicat acum mecanismul prin care va implementa același set de restricții legate de reclame în fiecare colț al lumii.

”Astăzi, Coaliția pentru Reclame mai Bune a anunțat extinderea implementării Standardului pentru Reclame mai Bune dincolo de America de Nord și Europa, pentru a acoperi toate țări, din întreaga lume. În conformitatea cu inițiativa Coaliției, începând cu 9 iulie 2019, Chrome va extinde protecția oferă utilizatorilor și va opri afișarea de reclame pe site-uri în orice țară care afișează în mod repetat reclame care afectează experiența de navigare.”

Ca referință, Coaliția pentru Reclame mai Bune este o autoritate internațională care are ca scop definirea unui standard legat de modul în care ar trebui să arate reclamele online. Subiectul a creat multe dezbateri online, deoarece pare că poziționează Google într-o poziție de cenzor al internetul. În practică, până la această oră, nu a apărut niciun site cât se poate de corect și fără reclame agresive care să critice practicile definite cu această ocazie de compania americană.

Dacă ai o pagină web și vrei să vezi dacă a fost realizată în conformitate cu practicile definite de Google referitoare la reclame. poți folosi acest link.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele