Chrome te scapă de cele mai agresive reclame de pe internet în curând

Chrome te scapă de cele mai agresive reclame de pe internet în curând
10:43 10.01.2019

Google Chrome beneficiază de actualizări constante, iar cele mai recente vizează blocarea unora dintre cele mai agresive reclame de pe internet.

Cei de la Google se află într-o competiție constantă cu creatori de reclame. În ultimii ani, experiența navigării pe internet a devenit mai obositoare ca niciodată din cauza pop-up-urilor, ferestrelor pe care nu le-ai solicitate și a bannerelor care se întâmplă de multe ori să-ți acopere conținutul care te interesează. De câteva ori, s-ar putea să te fi confruntat cu o situație în care accesarea unei pagini s-a reflectat în deschiderea altor ferestre cu reclame.

În mod nativ, în funcție de zona în care te afli pe mapamond, Google Chrome a început să blocheze acel tip de conținut agresiv în urmă cu câteva luni. Inițial, viza doar site-uri din America de Nord și anumite părți ale Europei. Gigantul din Mountain View a explicat acum mecanismul prin care va implementa același set de restricții legate de reclame în fiecare colț al lumii.

”Astăzi, Coaliția pentru Reclame mai Bune a anunțat extinderea implementării Standardului pentru Reclame mai Bune dincolo de America de Nord și Europa, pentru a acoperi toate țări, din întreaga lume. În conformitatea cu inițiativa Coaliției, începând cu 9 iulie 2019, Chrome va extinde protecția oferă utilizatorilor și va opri afișarea de reclame pe site-uri în orice țară care afișează în mod repetat reclame care afectează experiența de navigare.”

Ca referință, Coaliția pentru Reclame mai Bune este o autoritate internațională care are ca scop definirea unui standard legat de modul în care ar trebui să arate reclamele online. Subiectul a creat multe dezbateri online, deoarece pare că poziționează Google într-o poziție de cenzor al internetul. În practică, până la această oră, nu a apărut niciun site cât se poate de corect și fără reclame agresive care să critice practicile definite cu această ocazie de compania americană.

Dacă ai o pagină web și vrei să vezi dacă a fost realizată în conformitate cu practicile definite de Google referitoare la reclame. poți folosi acest link.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI