25 dec. 2018 | 08:22

Vulnerabilitatea din Google Chrome care îți poate bloca PC-ul complet

ACTUALITATE
Vulnerabilitatea din Google Chrome care îți poate bloca PC-ul complet

Google Chrome are parte de o nouă vulnerabilitate, care îți poate bloca PC-ul complet din cauza utilizării intense a resurselor.

Google Chrome e binecunoscut pentru faptul că îți mănâncă pe pâine resursele calculatorului dacă deschizi câteva taburi în plus. Cu toate că problema asta s-a mai rezolvat de-a lungul timpului, browserul tot nu e prietenos cu sistemele care au prea puțină memorie RAM. Cu 2 sau 4 GB, trebuie să faci o rugăciune înainte să deschizi browserul. Totuși, lucrurile pot sta și mai rău de atât, din cauza unei noi vulnerabilități.

Din cauza acesteia, Chrome îți poate utiliza 100% din resursele calculatorului într-o clipă. Vulnerabilitatea folosește cod JavaScript pentru a crea o buclă, astfel că devine imposibil să închizi tabul sau browserul. Singura opțiune disponibilă este să închizi Chrome din task manager sau să închizi complet calculatorul.

Dacă accesezi adresa din imaginea de mai jos, îți apare o căsuță de dialog care îți spune că ”support.Windows.com” a detectat că PC-ul tău e infectat cu un virus, iar că asta ar putea compromite parolele, istoricul browserului, informațiile despre carduri și alte date.

google chrome vulnerabilitate

Chiar și dacă închizi această căsuță și apeși pe opțiunea care ar trebui să prevină fereastra să mai reapară, browserul va accesa constant adresa, iar HDD-ul tău va ajunge rapid la utilizare de 100%.

Dacă ai de-a face cu o astfel de eroare și reușești să închizi browserul, ai grijă și atunci când îl redeschizi. Pentru că l-ai închis forțat, Chrome te va întreba dacă dorești să revii la paginile pe care le aveai deschise anterior. Dacă faci asta, vei reuși să ajungi doar în bucla inițială și va trebui să te confrunți din nou cu un PC care merge extraordinar de greu.