China vrea să interzică mineritului după Bitcoin și alte criptomonede

China vrea să interzică mineritului după Bitcoin și alte criptomonede

China plănuiește să interzică mineritul de criptomonede și asta s-ar putea întâmpla curând.

Autoritățile chineze au dat semnale că intenționează să interzică mineritul de criptomonede, inclusiv bitcoin, și ar reprezinta o lovitură puternică monedelor virtuale.

Comisia pentru dezvoltare națională și reformă a Chinei, cârmuitorul economiei chineze, a listat o serie de industrii pe care plănuiește să le interzică deoarece poluează mediul înconjurător și pentru că risipesc resurse. Printre aceste industrii se afla și minieritul de criptomonede.

Agenția chineză caută feedback și a indicat că interzicerea acestei practici ar putea intra în vigoare imediat după ce se termină consultațiile pe 7 mai.

La un moment dat, în China avea loc 70% din minierutul global de Bitcoin și 90% din tranzacții cu acestă monedă. De doi ani de zile, autoritățile au dus un război în a micșora industria cripto din cauza îngrijorărilor legate de bule speculative, fraudă și risipirea energiei electrice.

Unde se vor muta minerii din China?

După ce au interzis ofertele de monede inițiale (proces prin care persoanele puteau achiziționa monede virtuale) și după ce au cerut exchange-urilor locale să oprească tranzacționarea monedelor virtuale în 2017, oficialii chinezi au trasat niște linii pentru a descuraja minatul de criptomonede.

Minerii au fost atrași inițial de electricitatea ieftină a Chinei, de fabricile locale de procesoare și de forță de muncă ieftină, însă acum au început deja să caute alte locuri. Bitmain Technologies, liderul pieței, și-a stabilit operațiunile de minare în SUA și Canada, iar BTC Top, al treilea jucător, a declarat anul trecut că intenționează să deschidă un sediu pentru minat în Canada.

De nebunia cu bitcoin și mineritul după criptomonede au beneficiat cel mai mult producătorii de plăci video precum Nvidia și AMD, deoarece produsele lor sunt folosite de mineri pentru a rezolva ecuații și probleme matematice ca să obțină acele monede virtuale.

Totuși, prețul bitcoin-ului a ajuns până la 4000 de dolari în acest an și de atunci a scăzut și entuziasmul și cererea pentru plăci video de minerit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Bloomberg
Etichete: