Bitcoin a scăzut la un nivel record și toate criptomonedele ”se duc în cap”

Bitcoin a scăzut la un nivel record și toate criptomonedele ”se duc în cap”

Bitcoin trece prin cea mai dificilă perioadă din ultimii ani. După apogeul de la finalul anului trecut, prea puțini cred că moneda virtuală își va mai reveni.

Dacă te numeri printre cei care au început să investească în Bitcoin la finele lui 2017, vei fi dezamăgit să afli s-ar putea ca gestul respectiv să se numere printre cele mai neinspirate din viața ta. Cea mai populară criptomonedă a scăzut sub 5000 de dolari pentru prima oară în mai bine de 12 luni. Respectiva scădere a afectat negativ întreaga piața de monede virtuale și tinde să devină imposibilă o estimare a viitorului.

La momentul redactării acestui material, Bitcoin se afla la 4.463 de dolari, o scădere de 16% față de acum o săptămână și 65% comparativ cu situația foarte roz de acum un an. Scăderea bruscă vine după o perioadă de stabilitate într-o piață a criptomonedelor care este renumită pentru fluctuațiile majore.

Mulți au rămas uimiți că valoarea Bitcoin se stabilizase în jurul valorii de 6400 de dolari în luna octombrie, în contextul fluctuațiilor majore de la bursa din New York. Din păcate, nu a durat mult până când respectivele ”tensiuni” s-au reflectat în Bitcoin. Într-un interval foarte scurt, în ultimele zile ale săptămânii trecute, CNBC a confirmat o scădere de 9% pentru Bitcoin până la 5390 de dolari.

Bloomberg a confirmat că o parte din problemă s-ar putea să fie rezultată din spargerea recentă a Bitcoin Cash în două versiuni pe parcursul săptămânii trecute. De acum înainte, vom vorbi de Bitcoin ABC și Bicoin SV. Gestul care ar fi trebuit să producă stabilitate în piață, s-a reflectat într-o nesiguranță ce a afectat și criptomonedele rivale, precum Ethereum sau XRP.

Ca referință, apogeul Bitcoin a avut loc în luna decembrie a anului trecut, când a atins valoarea de 19.000 de dolari. După doar patru săptămâni a scăzut la 10.000 de dolari, iar acum se află la 4463 de dolari.

Citește și: