China ar reduce masiv veniturile Apple dacă vrea să răzbune Huawei

China ar reduce masiv veniturile Apple dacă vrea să răzbune Huawei

SUA se răzbună pe China și Huawei este afectată. China ar putea returna „favorul”, iar Apple ar putea avea cel mai mult de suferit.

Interzicerea contactului economic dintre companiile americane și Huawei este o veste foarte proastă pentru China deoarece afectează activitatea celui de-al doilea producător mondial de smartphone-uri.

În situația din prezent, gigantului chinez îi este aproape imposibil să realizeze un smartphone. Are nevoie de procesoare de la ARM, sticlă de protecție de la Gorilla Glass și spațiu de stocare de tip flash de la Micron, dar și de sistemul de operare de la Google. Sigur, există variante pentru fiecare dintre acești furnizori, dar telefonul rezultat ar fi unul inferior a ceea ce oferă compania în prezent.

Totuși, China s-ar putea răzbuna pe Apple, al treilea producător mondial de smartphone-uri.

Cât de mult ar fi afectată Apple de o răzbunare din partea Chinei

Un analist al Goldman Sacsh a estimat, într-o notă pentru investitori, că Apple ar putea pierde 29% din profituri dacă se interzice vânzarea de iPhone-uri în China. Apple se află pe locul cinci în piața chineză, dar chiar și așa, 17% din veniturile companiei sunt realizate aici.

În același timp, Apple produce în China, iar autoritățile chineze s-ar putea amesteca și acolo. În acest caz, compania americană ar avea de suferit, dar o astfel de mișcare ar putea avea efect negativ și asupra Chinei, „asupra ecosistemului tech din țară și asupra forței de muncă. Foarte mulți oameni și-ar pierde slujbele dacă Apple nu ar mai produce în China”.

Apple a considerat să mute producția în altă țară și în trecut, dar nu este atât de ușor. În acest moment, acestea sunt doar teorii, iar China nu a declarat nimic care să arate că intenționează să ia asemenea măsuri.

Să sperăm că acest război economic dintre SUA și China se va încheia curând deoarece cei mai afectați suntem noi, consumatorii.

Citește și: