Cercetătorii încrucișează oameni cu animale pentru a salva vieți

Cercetătorii încrucișează oameni cu animale pentru a salva vieți

Aprobarea pentru demararea experimentului a fost greu de obținut, dar cercetătorul care vrea să facă hibrizi om-animal a reușit să primească acordul.

Hiromitsu Nakauchi este un biolog specializat în celule stem care de mai bine de zece ani încearcă să găsească un stat care crede în proiectul său. Subiectul este unul controversat, iar acesta este motivul pentru care omul de știință a avut dificultăți în demararea studiilor. Deși multe țări din lume chiar au interzis astfel de practici, Japonia a hotărât să îi permită biologului să lucreze la acest experiment.

Pe scurt, experimentele sale se bazează pe crearea de hibrizi om-animal. Totuși, experimentul nu ar urma să fie făcut doar de dragul științei. Nakauchi speră să poată să ajungă să crească organe customizate în animale ca porci sau oi.

Cum va crea biologul hibrizi om-animal

Pentru început, biologii vor injecta celule stem umane în embrioni de șoareci manipulați genetic pentru a nu putea produce pancreasuri. Scopul e ca șoarecii să folosească celulele umane pentru a dezvolta aceste organe. Astfel, ar putea contribui la crearea de organe care ar urma apoi să fie transplantate celor care au nevoie de acestea.

Partea interesantă este că echipa de cercetători vrea să urmărească dezvoltarea acestor embrioni și chiar să ajungă să fie născuți. Hibrizi om-animal au mai fost creați înainte, însă până acum nu au fost lăsați să se dezvolte până la capăt.

Totuși, trebuie luate în considerare și problemele etice care s-ar putea ridica în această privință. Motivul pentru care experimentul este atât de controversat este teama ca șoarecii născuți să ajungă niște animale „umanizate”. Astfel, Nakauchi și echipa sa vor opri totul dacă detectează că mai mult de 30% din creierul animalului este uman.

Hiromitsu Nakauchi este încrezător că acest lucru nu se va întâmpla și vede în experimentul său un foarte posibil succes.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: