Cele mai dificile roluri din filme acceptate de actori și actrițe

Cele mai dificile roluri din filme acceptate de actori și actrițe

Uneori, meseria de actor pare simplă și lipsită de provocări reale din exterior. În realitate, actorii pot trece prin procese foarte chinuitoare pentru un singur rol, care le pot influența negativ atât sănătatea fizică, cât și cea psihică.

Uneori, actorii merg până în pânzele albe pentru a aduce la viață niște personaje. De la consumarea de organe vii la tortură psihologică la fluctuații extreme de greutate, actorii de la Hollywood au încercat tot ce se poate. Mai jos ai o listă cu cele mai dificile roluri alese de actori – și ce le-a făcut atât de dificile.

Cele mai dificile roluri: Rolul lui Fantine din „Les Miserables”, jucat de Anne Hathaway

roluri dificile acceptate de actori si actrite

Pentru rolul lui Fantine, Hathway a fost nevoită să piardă nouă kilograme. Deși nouă kilograme nu par să fie multe, ele contează atunci când oricum ai un trup suplu, cum a fost cazul actriței. Pe lângă asta, în scena emoțională în care Fantine, disperată să găsească bani să își crească fetița, este tunsă pentru a-și vinde părul, Hathaway chiar a fost tunsă și în viața reală. Coafeza ei a fost costumată pentru a putea face din scenă. Din fericire, actrița a primit un premiu Oscar pentru eforturile ei, așa că totul a meritat în cele din urmă.

Roluri grele acceptate de actori: Rolul lui Wladyslaw Szpilman din „The Pianist”, jucat de Adrien Brody

roluri dificile acceptate de actori si actrite

Pentru a putea să intre în rolul unui pianist evreu care caută să supraviețuiască ororilor cumplite ale Holocaustului, Brody a decis că trebuie să înțeleagă mai bine ce înseamnă pierderea. Astfel, a renunțat la apartament, mașină, televizor și telefon și a slăbit până a ajuns la 59 de kilograme – o greutate foarte mică pentru un bărbat de 1,85 metri. Mai mult, a luat lecții de pian, pentru a deveni un expert al acestui instrument muzical. Într-un final, în anul 2002 Brody a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor și a devenit cel mai tânăr actor care a câștigat premiul, la doar 29 de ani.

Ce roluri dificile au jucat actorii: Rolul lui Trevor Reznik din „The Machinist”, jucat de Christian Bale

roluri dificile acceptate de actori si actrite

Christian Bale este cunoscut pentru transformările lui radicale de dragul artei. El a demonstrat că poate să arate precum o sculptură grecească în filmele din trilogia Batman sau precum un bărbat care nu știe când să spună nu la mâncare în filmele „American Hustle” și „Vice” (în cazul celui dintâi film s-a ales cu două hernii de disc în timpul filmărilor, însă ambele i-au adus și nominalizări la Oscar). Dar poate cea mai spectaculoasă transformare a avut-o în „The Machinist”, unde a pierdut în greutate 28,5 kilograme. Este terifiant să îl vezi în rolul insomniacului Trevor – ceea ce, într-un fel, este bine.

Roluri mai dificile de pe ecrane: Rolul lui Wendy Torrance din „The Shining”, jucat de Shelley Duvall

roluri dificile acceptate de actori si actrite

Multă lume consideră că „The Shining” este cel mai bun film psihologic horror creat vreodată, motiv pentru care a ajuns să fie un clasic. Actorul din rolul principal, Jack Nicholson, a spus că acesta a fost cel mai dificil film făcut de el vreodată, dar că actrița Shelley Duval, care a jucat-o pe soția personajului central, a avut parte de și mai multe provocări în timpul filmărilor. Mai exact, a fost forțată de regizorul Stanley Kubrick să joace de 127 de ori una din cele mai intense scene de tortură psihologică din film. În timpul filmărilor, Duvall ar fi suferit de oboseală nervoasă din cauza programului, îmbolnăvindu-se des și pierzând mult păr. După acest film, actrița s-a retras încet și sigur din lumina reflectoarelor.

Care sunt cele mai dificile roluri: Rolul lui Hugh Glass din „The Revenant”, jucat de Leonardo DiCaprio

roluri dificile acceptate de actori si actrite

DiCaprio a fost un actor favorit al publicului din anii 1990, când a început să aibă primele roluri serioase. A primit multe nominalizări la Oscar pentru cel mai bun actor de-a lungul anilor, dar până în 2016 nu a câștigat marele premiu, motiv pentru care internetul transformase într-o memă faptul că nu câștigase. Premiul l-a primit pentru rolul din „The Revenant”, unde și-a întrecut orice limită. Filmul s-a filmat pe parcursul a nouă luni, în principal afară, în iarna canadiană. DiCaprio a trebuit să învețe la un nivel de bază limbile Pawnee și Arikara, a învățat tehnici de supraviețuire și a mâncat ficatul crud al unui bizon în fața camerei, în pofida faptului că el este un vegetarian convins.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Richest