23 feb. 2019 | 07:45

Cele mai bune teste psihologice pe care le poți face online

ACTUALITATE
Cele mai bune teste psihologice pe care le poți face online

Pe internet găsești tot felul de teste interesante – de la cele simpatice, care îți arată în ce casă de la Hogwarts te potrivești, la cele de-a dreptul bizare, care îți spun ce fel de pizza ai fi în funcție de alegerile tale muzicale. Rezultatele sunt cam ca la horoscop – suficient de vagi încât să se potrivească oricui, dar cu ceva ce mimează ideea de specific.

Cu toate astea, pe internet există și teste psihologice, ale căror rezultate le poți lua în serios. Ele îți pot dezvălui lucruri fascinante despre felul în care mentalitatea ta funcționează și despre relația ta cu propriile emoții. Nu durează la fel de puțin ca acele teste despre care vorbeam la început, dar rezultatele merită să le dedici acele 10 minute (sau, în unele cazuri, ceva mai mult).

Mai jos vei găsi o listă cu cele mai interesante teste psihologice pe care le poți face pe internet fără să dai vreun ban.

Ce teste psihologice să faci: The Jung Typology Test

Acest test are la bază teoria tiparelor de personalitate dezvoltată de Carl Jung și Isabel Briggs Myers. Este poate cel mai interesant și complex test de personalitate pe care îl poți face pe internet fără să dai vreun ban. După un chestionar destul de lung și specific, primești o combinație de 4 litere care reprezintă tipul personalității tale, alături de o descriere care să te lămurească. Îți arată atuurile și preferințele tale, precum și ce stil de comunicare și învățare ai, îți sugerează cariere și ocupații potrivite personalității tale, dar și ce persoane faimoase au același tip de personalitate ca tine. Dacă ești curios, găsești testul AICI.

Teste psihologice de personalitate: The Big Five Personality Test

Acest test îți poate arăta atât lucruri pe care deja le știi despre tine, cât și unele noi. Practic, îți arată unde te situezi pe o scară de la 1 la 100 în ceea ce privește extraversia, agreabilitatea, conștiinciozitatea, nevrotismul și deschiderea către experiențe noi. Este unul din cele mai cunoscute teste psihologice de personalitate, așa că merită să îl faci. Îl poți face AICI.

Ce teste de personalitate să faci: The O*Net Interest Profiler

Fie că ai terminat liceul acum ceva timp sau încă ești pe băncile școlii, probabil știi cum este să nu ai idee încotro te îndrepți și ce carieră ți se potrivește. Fie că ai nevoie de un sfat de carieră în momentul de față, fie că ești pur și simplu curios ce altceva ai fi putut face cu viața ta, acest test este perfect. Testul a fost conceput de Department of Labor în ideea de a le arăta oamenilor ce job li se potrivește în funcție de pasiunile lor. În unele școli, el este oferit elevilor pentru a-i ajuta în procesul de alegere a unei cariere. Este AICI, dacă vrei să îl faci.

Teste psihologice interesante: The Five Love Languages

Multe din certurile din relațiile de cuplu apar pentru că partenerii își exprimă dragostea în moduri foarte diferite. Există însă un test menit să îți arate ce limbaj al iubirii ai tu, pentru a-l putea compara cu cel al partenerului tău. Poți avea unul din cele cinci limbaje – atingerile fizice, timpul de calitate, serviciile aduse, cuvintele de confirmare și primirea de cadouri. Dacă vrei să afli, atunci poți intra AICI.

Ce teste psihologice merită încercate: Testul pentru schizofrenie

Testul acesta nu va dura mai mult de 20 de secunde. Pornește videoclipul de mai sus. În primele secunde vei vedea fața unei măști cu Charlie Chaplin – totul normal până acum. Doar că această mască se rotește, pentru a-i putea vedea și spatele. Aici este chichița însă. Dacă nu ai schizofrenie și nici nu te-ai drogat recent, atunci ți se va părea că spatele măștii este convex, ca și cum ar ieși în relief (deși nu este așa, iar de vină este o iluzie optică). Oamenii care suferă însă de schizofrenie nu se lasă păcăliți, astfel încât ei văd spatele măștii ca fiind concav și gol, ei neputând să vadă vreo față în relief.