Cel mai bun telefon de gaming ajunge în Europa: cât costă și ce oferă

Cel mai bun telefon de gaming ajunge în Europa: cât costă și ce oferă

Dacă ai o afinitate pentru gaming în deplasare, ar fi păcat să nu faci investiția într-un smartphone dedicat plăcutei activități. Nubia Red Magic 3s este una dintre cele mai bune variante.

Piația de smartphone-uri de gaming a devenit din ce în ce mai stufoasă în ultimii ani, iar modelele noi arată din ce în ce mai bine. Chiar și pe acest segment în care contează mai mult performanța decât designul, noile terminale sunt cât se poate de arătoase. Ca referință, poți lua recent anunțatul Nubia Red Magic 3S, o versiune actualizată de Red Magic 3 care a fost lansat în urmă cu aproape cinci luni. În mod previzibil, diferențele majore dintre cele două iterații țin de performanță.

Red Magic 3s a fost dezvăluit în mod oficial în prima parte a lunii septembrie. La momentul respectiv însă, nu era foarte clar dacă va trece de granițle Chinei sau nu. Între timp, lucruruiel sau lămurit și aveam confirmarea oficială că-l vei putea cumpăra și din România, pe lângă alte țări din Europa și America.

Gadgetul de top s-a lansat în China la un preț de aproximativ 420 de dolari cu 8GB RAM și o memorie internă de 128GB. Varianta europeană, care vine în plus cu servicii Google, va include aceeași configurație hardware, dar prețul va crește până la 479 de euro. În privința finisajelor, poți opta pentru Eclipse Black sau Mecha Silver. Opțional, poți sări până la 12GB RAM și 256GB de spațiu cu 600 de euro.

Nubia Red Magic 3s ascunde la interior un Snapdragon 855+, cel mai rapid procesor de smartphone al momentului. Are un panou de 6,65 inci de tip AMOLED cu o rată de reîmprospătare de 90Hz. Camera principală de 48 de megapixeli utilizează un senzor Sony IMX586 care ar trebui să facă o treabă foarte bună în condiții de lumină scăzută. În mod complet absurd, poate filma la rezoluție 8K cu 15 cadre pe secundă. Spațiul de stocare este de tip UFS 3.0 În funcție de preferința personală, îl poți achiziționa cu un ventilator puternic sau răcire cu lichid.

Citește și: