Cel mai bine vândut telefon este un iPhone, dar nu e cel la care te așteptai

Cel mai bine vândut telefon este un iPhone, dar nu e cel la care te așteptai

Firma de analiză Counterpoint și-a publicat topul celor mai bine vândute telefoane din lume și a făcut un raport detaliat și pentru piața din China. Apple are motive importante de bucurie în ambele cazuri.

Statisticile generate de Counterpoint s-au dovedit, în numeroase rânduri, a fi unele dintre cele mai precise din piață. Rămâne să vedem cât timp va trece până când topul de mai jos va fi confirmat și de alte companii din industrie. Un lucru este însă sigur, chiar dacă Apple nu mai vinde la fel de multe telefoane ca pe vremuri, terminalele sale sunt unele dintre cele mai populare în majoritatea țărilor din lume.

În 2018, iPhone X a fost cel mai popular smartphone de pe mapamond. În plus, ocupantele locurilor de la doi la patru au fost tot creații Apple. Este vorba de iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone 7. Este important de reținut că iPhone X a fost primul smartphone al companiei comercializat cu 1000 de dolari în Statele Unite, iar prestația sa pe piața globală confirmă afinitatea cumpărătorilor pentru aparate din ce în ce mai scumpe.

Prezența terminalului Xiaomi Redmi 5A pe poziția a cincea în topul de mai jos ne arată faptul că Samsung nu mai este la fel de relevantă în piață ca anii trecuți. În același timp însă, există totuși în clasament trei aparate ale sud coreenilor, în frunte cu Galaxy S9 pe locul șase.

În China, Oppo R15 este ocupantul primei poziții în clasament. iPhone X se află însă pe locul doi, ca o confirmare a faptului că gigantul american reușește să se lupte de la egal la egal cu jucătorii asiatici. Locurile trei și patru în topul chinezesc sunt ocupate tot de gadgeturi Oppo, deși ai fi crezut poate că Huawei este un personaj mai important în țara sa mamă.

Astfel de topuri sunt foarte interesante din mai multe motive, dar confirmă totuși un trend îngrijorător. Din păcate, indiferent unde te uiți, în 2018 s-au vândut mai bine terminalele din 2017, decât cele lansate anul trecut.
clasament global telefoane

 

Citește și:
Sursa: GSMArena