Cea mai simplă tehnică prin care îți poți îmbunătăți memoria

Cea mai simplă tehnică prin care îți poți îmbunătăți memoria

Oamenii de știință au descoperit un truc care promite să-ți îmbunătățească capacitatea de a memora informații. Iată ce trebuie să faci.

Se pare că strategia prin care putem să avem un sistem de operare mai performant este – desenul, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători care a fost coordonată de psihologul Jeffrey D. Wammes.

Înainte de a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au testat mai multe ipoteze pentru a descoperi care este cel mai eficient truc care îți poate îmbunătăți memoria. La studiu au luat parte un grup de studenți care au primit ca sarcină fie să scrie un cuvânt de foaie, fie să deseneze obiectul la care se referea cuvântul.

De asemenea, participanții au fost supuși mai multor perioade de testare, fiecare dintre acestea incluzând anumite variații. Spre exemplu, în cadrul unor teste aceștia au putut desena imaginea în 40 de secunde, dar în cadrul altora au avut la dispoziție doar patru secunde, în altele nu trebuiau decât să-și imagineze obiectul sau să scrie cuvântul cât mai elaborat cu putință.

Cum te poate ajuta desenul să ai o memorie mai bună

În ultima probă a studiului, participanții au fost rugați să scrie pe o listă toate obiectele pe care și le mai amintesc. Iar rezultatele au arătat că aceștia și-au adus mult mai bine aminte de obiectele pe care le-au desenat decât de cele pe care pur și simplu le-au scris. Care este explicația?

Ei bine, specialiștii spun că activitatea de a desena presupune un nivel mai profund de procesare. Așa că dacă vrei să ai o memorie mai bună poți apela cu încredere în timpul liber la cărțile de colorat pentru adulți. În plus, pe lângă faptul că îți vei antrena memoria te vei și relaxa.

Citește și:
Etichete: