25 nov. 2019 | 09:04

Cea mai proastă veste pentru creatorii de aplicații: de ce să nu te apuci de meseria asta

ACTUALITATE
Cea mai proastă veste pentru creatorii de aplicații: de ce să nu te apuci de meseria asta

Un studiu recent al companiei Sensor Tower atrage atenția asupra discrepanței fabuloase dintre în materie de descărcări și încasări pentru creatorii de aplicații mobile.

Dacă te gândeai să te apuci de dezvoltat aplicații mobile, este important să ai în vedere că probabilitatea de a face bani din ele este mai mică ca niciodată. Ideea originală sau revoluționară contează mai puțin ca niciodată, în contextul în care 1% dintre dezvoltatorii de aplicații, conform Sensor Tower, generează nu mai puțin de 80% dintre toate descărcările de aplicații, atât din Google Play Store, cât și din Apple AppStore.

analiza descarcari aplicatii

Cu alte cuvinte, vorbim de un monopol destul de agresiv când 99% dintre creatorii de programe mobile încearcă să se lupte pentru un pic de profit pe 20% dintre descărcări.

În privința cifrelor exacte, în cel de-al treilea trimestru din 2019, cele 80% dintre descărcări se reflectă în 29,6 miliarde de download-uri. Chiar și așa, numărul aplicațiilor disponibile pentru download a explodat. În Google Play și Apple AppStore găseai 3,4 milioane de programe în 2018, în timp ce în 2014 valoarea era cu 65% mai mică. Din păcate, dintre toate acelea, doar 26% s-au bucurat de mai mult de 1000 de descărcări în 2018, în timp ce în 2014 procentul cu pricina era la 30%. Cu alte cuvinte, se crează mai multe aplicații, dar ajung să se rătăcească mai ușor în oceanul de opțiuni.

analiza descarcari jocuri

Numărul total de dezvoltatori care activează în magazinele virtuale Play Store și AppStore este de aproximativ 792.000, dar doar 7920 dintre ei a au generat 23,6 miliarde de descărcări. Ca referință, pe primul loc se află Facebook care a strâns nu mai puțin de 682 de milioane de descărcări doar în trimestrul trei din 2019.

Situația este la fel de tristă și pentru creatorii de jocuri, doar 1% dintre ei au înregistrat 9,1 miliarde de download-uri, care se reflectă în 82% din totalul de download-uri. Pentru restul de 2 miliarde se luptă ceilalți creatori de jocuri.

Pe partea de profit, care este cea mai importantă, discrepanța este și mai mare. Din totalul de 22 de miliarde de dolari în încasări din trimestrul al treilea, doar 1% dintre creatorii de aplicații s-au bucurat de 20,5 miliarde de dolari. La polul opus, restul de 7% din totalul încasărilor a fost distribuit între ceilalți 151.056 dezvoltatori care reprezintă 99% dintre creatorii individiali și companiile specializate pe dezvoltare programe.

analiza incasari aplicatii

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele