21 ian. 2016 | 12:28

Apple deschide primul centru de dezvoltare a aplicațiilor iOS din Europa

ACTUALITATE
Apple deschide primul centru de dezvoltare a aplicațiilor iOS din Europa

Noul centru deschis de Apple în Italia are rolul de a forma noua generație de dezvoltatori de aplicații.

Compania din Cupertino a inaugurat primul său centru pentru dezvoltarea de aplicații iOS din Europa. După cum scrie publicația Verge, acesta a fost deschis în Italia, în Napoli, și are rolul de a forma noua generația de developeri pentru iOS. Centrul va deține propriul curriculum, furnizat chiar de către Apple, și face parte dintr-o inițiativă de mare anvergură. Astfel, numeroase alte țări din Europa ar putea beneficia de asemenea centre în viitorul apropiat.

Din câte se pare, Apple colaborează cu partenerii săi pentru a le oferi cât mai multe oportunități studenților, însă, pentru moment, nu avem foarte multe informații. De asemenea, Apple nu a furnizat prea multe detalii în legătură cu materialele pe care le va oferi centrelor sau cu durata studiilor.

În orice caz, în cadrul unui comunicat oficial, Tim Cook a pus accent asupra efectelor pozitive pe care noul centru le avea asupra Italiei și Europei în general. ”Succesul fenomenal de care a avut parte App Store este responsabil pentru cele peste 1,4 milioane de locuri de muncă pe care Apple le-a creat în Europa”. Într-adevăr, deși are de două ori mai puține descărcări decât Google Play Store, App Store generează profituri de două ori mai mari decât magazinul online de aplicații al celor de la Google.