Google incearca sa stimuleze dezvoltarea de aplicatii de calitate

Google incearca sa stimuleze dezvoltarea de aplicatii de calitate

O mare parte din deficitul de popularitate acumulat de tabletele cu Android in comparatie cu iPad-ul este cauzat de lipsa aplicatiilor de calitate care stiu sa profite de dimensiunile mai generoase ale ecranului si de puterea de procesare mai mare. Din acelasi motiv, in urma cu cateva saptamani Eric Schmidt anunta ca  Google a ajuns prea tarziu sa faca tablete.

Tablete Google Nexus 7

Cu toate ca lansarea tabletei Nexus 7 a mai stimulat un pic piata de aplicatii pentru tabletele cu Android, problema inca exista. Din fericire, daca tot a pierdut detasat lupta cu Apple in acest domeniu, Google s-a ambitionat un pic pentru a nu o pierde si in fata noului Kindle Fire sau a iminentelor tablete cu Windows 8 sau Windows RT.

Incercand sa ajute dezvoltatorii de aplicatii pentru a crea aplicatii optimizate pentru tablete, Google a creat Tablet App Quality Checklist. Aceasta din urma este o lista formata din 10 puncte sau pasi simpli cu tot ce trebuie sa stiti pentru a incepe sa creati aplicatii de calitate destinate tabletelor cu Android. Sunt surprinse sugestii legate de modelarea aplicatiei in asa fel incat sa modifice singura fonturi si widgeturi si in acelasi timp sa profite de un ecran mai mare si de spatiu mai mult.

Atractiv este nivelul de detaliu la care se ajunge pe respectiva pagina, o dovada a faptului ca incearca sa ajute utilizatorii cu diverse niveluri de cunostinte in domeniu. Ca o sursa suplimentara de informare, Google promite ca si pagina de Google+ Android Developers va primi actualizari regulate cu unicul scop de a asista comunitatea de dezvoltatori.

Aceasta initiativa a celor de la Google este laudabila, dar numai timpul ne va spune daca este si suficienta pentru a stimula dezvoltarea de aplicatii care sa concureze cu cele pe care le gasim pe alte platforme mobile.