Foarte multe persoane încă nu înțeleg ce sunt criptomonedele

Foarte multe persoane încă nu înțeleg ce sunt criptomonedele

Mania Bitcoin a avut loc acum doi ani, dar nici acum oamenii nu știu ce sunt criptomonedele. Doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea.

Rata de adopție a criptomonedelor la nivel global este în scădere. Mulți consumatori nu înțeleg încă în totalitate cum funcționează și acest lucru întârzie răspândirea lor la scară largă.

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru această tehnologie, însă doar o persoană din zece (10%) înțelege pe deplin cum funcționează.

Până acum, patru persoane din cinci (81%) nu au cumpărat niciodată criptomonede, fapt ce subliniază cât de departe suntem de a fi acceptate ca o formă obișnuită de plată sau de investiție,

Studiul arată că multe persoane își doresc să folosească criptomonede, dar lipsa de cunoștințe în acest domeniu îi împiedică. În plus, mulți dintre cei care credeau că știu cu ce au de-a face, au decis apoi să înceteze utilizarea. Astfel, aproape o cincime (18%) dintre respondenți s-au oprit pentru că a devenit prea complicat din punct de vedere tehnic.

Criptomonedele, un mister pentru mulți

Lipsa unei înțelegeri adecvate ar putea să ducă la neîncredere în capacitatea criptomonedelor de a păstra în siguranță banii utilizatorilor.

De exemplu, aproape o treime (31%) dintre respondenți au afirmat că le consideră volatile și trebuie să fie mai stabile înainte de a se hotărî să le folosească. De asemenea, este foarte răspândită ideea că aceste criptomonede vor dispărea la un moment dat. O treime dintre respondenți (35%) cred că sunt o modă trecătoare.

„Criptomonedele au cu siguranță avantajele lor, dar, după cum se poate vedea, mulți consumatori nu sunt conștienți încă de ele din cauza îngrijorărilor legate de securitate și de modul în care funcționează tehnologia. Este o industrie interesantă și construită pe încredere.

Prin urmare, este imperativ ca toți jucătorii să facă tot posibilul pentru a-și proteja rețelele și pentru a se asigura că banii clienților sunt securizați”, explică Alexey Sidorowich, Head of Sales and Business Development la Merkeleon, marketplace pentru schimburi de criptomonede și sisteme de plăți.

Să vedem dacă Facebook reușește să le schimbe părerea despre criptomonede. Dacă vrei să afli mai multe despre bitcoin și criptomonede atunci citește acest articol.