Ce se întâmplă cu acțiunile Netflix după lansarea Disney+

Ce se întâmplă cu acțiunile Netflix după lansarea Disney+

Disney+, la fel ca celelalte servicii de streaming video ale Apple sau NBC, reprezintă o amenințare pentru gigantul Netflix. Iar evoluția prețului acțiunilor de pe Wall Street e un indicator extrem de bun pentru a vedea cum reacționează investitorii din această zonă.

Disney+ și Apple TV+ sunt două servicii de streaming video care s-au lansat la începutul lunii și despre care analiștii susțin că reprezintă competitori extrem de puternici pentru gigantul Netflix. Dacă pe Disney+ găsești producțiile iconice care ți-au marcat copilăria, Apple TV+ mizează inclusiv pe conținut original. Nu-s disponibile deocamdată în România, dar n-ar strica să arunci o privire AICI ca să vezi despre ce e vorba.

Evoluția acțiunilor de pe Wall Street poate reprezenta un indicator destul de bun ca să vezi cum a evoluat piața. Netflix este încă un gigant pe această zonă. Și probabil că va mai dura ceva până când îi va fi detronată poziția (dacă se va întâmpla vreodată acest lucru).

Cum au reacționat acțiunile Netflix la lansarea Disney+

La cum arată evoluțiile pe Wall Street, investitorii Netflix pot sta, deocamdată, liniștiți. De când Disney+ s-a lansat, acțiunile noului serviciu de streaming video au crescut cu 8%, semn că există acolo un potențial de creștere. Cel puțin, interes din partea investitorilor există. Disney+ a adunat nu mai puțin de zece milioane de înregistrări doar în prima zi.

Dar pentru gigantul Netflix nu contează pentru moment. În perioada trecută de la lansarea Disney+, acțiunile Netflix și-au revenit după o scădere anterioară și au înregistrat chiar și o creștere de trei procente. La începutul săptămânii, spre exemplu, Disney crescuse cu opt procente – la peste 147 de dolari acțiunea. Netflix urcase, de asemenea, cu 2,6% – cea mai mare creștere la închiderea ședinței de tranzacționare din august încoace.

„Sunt abonat și la Disney+ și la Netflix și pot să-ți spun că ceea ce urmăresc copiii mei pe Netflix nu e același lucru cu ce văd la Disney+. Așa am înțeles că piața a reacționat exact după acest principiu, e motivul pentru care acțiunile ambelor companii sunt pe creștere”, spune King Lip, investitor Baker Avenue.

Dar pentru Netflix urmează, chiar și așa, o perioadă dificilă în următoarea perioadă. Apple și Disney de abia au intrat în pâine, iar în primăvara anului viitor apre și HBO Max. Competiția va fi acerbă, asta-i clar.

Dar bătălia giganților din zona de streaming video reprezintă, de fapt, câștigul consumatorilor. Ca mine și ca tine. Avem de ales dintr-o ofertă variată și asta e bine.

Citește și: