Ce nu îți zice Digi | RCS-RDS când vrea să te convingă să-ți portezi numărul

Ce nu îți zice Digi | RCS-RDS când vrea să te convingă să-ți portezi numărul

Nu e o surpriză că tarifele foarte bune ale Digi | RCS-RDS au convins ceva români să se porteze. Totodată, operatorul trage tare și pentru 5G. Recent, a lansat un ghid de „bună portare”. Am aruncat o privire peste el ca să corectez anumite detalii.

„Când ploua cu oferte de peste tot, poate fi greu să alegi ce contează. DigiRomania.ro îți dă o mână de ajutor cu «Ghidul de Bună Portare»: 7 idei de bază încât să alegi mereu cu cap operatorul de telefonie mobilă”, explică grupul Digi | RCS-RDS în postarea de Facebook a ghidului.

Unele detalii de-acolo sunt corecte și, într-adevăr, acest operator a atras cei mai mulți clienți prin portare. Acest serviciu presupune că tu îți păstrezi numărul de telefon, dar alegi ce operator vrei. Ceea ce-i o veste excelentă și o opțiune pe care n-o aveai în urmă cu un deceniu. Dar să vezi și ce nu-ți zice Digi | RCS-RDS.

Ce obții și nu obții la Digi | RCS-RDS prin portare

Digi RCS-RDS ghid portare 1

Într-adevăr, prețul e mic: cinci euro pe lună, dar și ceilalți operatori au oferte la cinci euro pe lună. Da, nu furnizează la fel de mult internet, dar oferă o arie de acoperire ceva mai bună în afara orașelor mari.

Digi RCS-RDS ghid portare 2

Aici e cel mai mare neadevăr: traficul e nelimitat, dar nu la viteze 4G. În fapt, pentru Optim Nelimitat ai 50 GB în 4G din care 10 GB în 3G. La final, ai nelimitat, dar viteza scade la un 2G optimist.

Digi RCS-RDS ghid portare 3

Cum am zis și la acel moment, da, abonamentul pentru 5G e excepțional. Atât timp cât ai un telefon compatibil și trăiești într-un oraș cu rețea: București, Cluj, Oradea, Timișoara, Craiova, Iași, Constanța și Valea Prahovei. Sunt pe listă Brașov și Sibiu. 5G, deocamdată, nu-i peste tot și nici măcar în fiecare colț al orașelor de mai sus. Digi | RCS-RDS are și-o hartă.

Digi RCS-RDS ghid portare 4

Ei bine, așa bătaie de cap nu există nici la ceilalți. În fapt, bătaia pe portare e atât de mare, încât toți operatorii încearcă să te convingă cumva.

Digi RCS-RDS ghid portare 5

Nu în ultimul rând, dacă ți-e prieten, cam știi pe ce rețea e. Și, la o adică, la câte minute naționale și mesaje nelimitate ai la fiecare abonament, nu mai contează că e în rețeaua asta sau nu.

Citește și: