Ce lansează Dacia, de fapt, în 2020: cel mai așteptat model nu mai are secrete

Ce lansează Dacia, de fapt, în 2020: cel mai așteptat model nu mai are secrete

În 2020 sunt așteptate cele mai mari schimbări la Dacia. Iar Sandero Stepway ar fi acel model pe care îl așteptai. Sigur, Duster e o mașină bună, dar surpriza e la motor acum.

Pentru 2020, Dacia pregătește o versiune nouă de Sandero. Designul va fi bazat pe Renault Clio, iar surpriza mai mare e că va exista și un model hibrid. Pentru acesta din urmă motorul ar fi de 130 CP, adică la fel de puternic ca cel de pe Duster.

În Europa, Sandero a fost un succes pentru Dacia, umăr la umăr cu Duster. Dimensiunile reduse fac din acest model o alegere excelentă pentru oraș. Ce lipsește însă producătorului e o mașină electrică sau măcar hibridă. Rezolvarea ar fi pregătită pentru 2020.

Dacia Sandero ca un Renault reinventat

Potrivit presei franceze, Dacia Sandero 2020 va folosi platforma CMF-B. Aceasta a fost deja utilizată de Renault pe Clio și Captur și e cea pe care producătorul își va construi liniile de mașini electrice și hibride. Unde se va face rabat va fi la tehnologii, astfel încât prețul să fie încă mic.

Platforma CMF-B care va fi folosită și de Dacia vine să rezolve problemele cu normele de poluare pe care în prezent compania nu le respectă. În următorii ani UE înăsprește amenzile.

Ca motorizare, noua mașină Dacia ar folosi un motor pe benzină SCe de un litru și 75 CP, un motor pe benzină TCe de un litru și 100 CP, iar motorul diesel Blue dCi de 1,5 litri ar avea 85 CP.

Motorul de 130 CP ar fi pe Dacia Sandero Stepway și ar fi vorba de-o versiune hibridă. Ca idee, Stepway reprezintă 75% din vânzările seriei Sandero. Cât despre opțiunea hibridă, nu te gândi la ceva SF. Va fi vorba de o motorizare mild-hybrid E-Tech. Debutează pe Clio, în 2020, și Dacia va prelua tehnologia. Motorul pe benzină ar fi de 1,6 litri.

Cât despre o disponibilitate pe piață, cel mai probabil va fi în toamna lui 2020. Prezentare ar fi făcută în vară, pentru prima dată, apoi la salonul auto din Paris, în septembrie, pentru public. Până atunci, Dacia are Logan Stepway.

Citește și:
Sursa: L'Argus