25 iul. 2019 | 08:15

Catedrala Notre Dame suferă de caniculă: consecințele încălzirii globale

ACTUALITATE
Catedrala Notre Dame suferă de caniculă: consecințele încălzirii globale

După incendiul suferit de catedrala Notre Dame în luna aprilie a acestui an, structura monumentului istoric a avut foarte mult de suferit. Din păcate, nici temperaturile caniculare din ultimele săptămâni nu ajută structura.

Europa de vest se confruntă cu un val foarte agresiv de caniculă, ca rezultat al încălzirii globale. Dincolo de consecințele evidente ale temperaturilor înalte, au de suferit din această cauză și structuri precum Notre Dame. Nu este suficient faptul că oamenii caută să se ferească de căldură,  se pare că francezii sunt în căutarea unor soluții pentru a izola catedrala de efectele caniculei.

Arhitectul-șef al catedralei Notre-Dame din Paris, Philippe Villeneuve, a declarat miercuri că temperaturile ridicate înregistrate în aceste zile în capitala Franței ar putea slăbi structura monumentului, grav afectat de un incendiu în luna aprilie, potrivit Reuters și CNN. „Sunt foarte îngrijorat în legătură cu acest val de căldură, pentru că, după cum știți, catedrala a fost afectată de un incendiu, dar și de șocul provocat de apa folosită de pompieri. Zidăria este plină de apă”, a declarat Villeneuve.

La această oră, catedrala a ajuns să incorporeze o serie de senzori în structura rămasă în picioare. Ei sunt meniți să analizeze degradarea pereților și a altor elemente de rezistență. Instalați la scurt timp după incendiu, până la această oră, nu au înregistrat modificări, conform celor de la Hotnews. „Îmi e teamă că îmbinările zidăriei, pe măsură ce se usucă, își vor pierde rezistența și calitățile structurale, iar bolta va ceda brusc”, a spus acesta, adăugând că unele părți ale edificiului nu au fost accesibile după incendiu.

Franța este una dintre țările care a avut cel mai mult de suferit în urma caniculei. Valul de căldură saharian a dus la temperaturi record în multe teritorii ale țării, începând cu Paris. În următoarele zile, meteorologii se așteaptă la temperaturi de 42 de grade în capitala franceză.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele