Cât de mare ar fi problema reproducerii pe Marte, pentru primii coloniști

Cât de mare ar fi problema reproducerii pe Marte, pentru primii coloniști
07:30 03.10.2019

Colonizarea planetei Marte ar putea deveni realitate mai repede decât ai crede. În acest context specialiștii își pun tot felul de întrebări, precum: cu ce ne vom îmbrăca sau cum ar putea fi făcuți copiii pe Marte?

Nu e niciun secret faptul că nu toți oamenii de pe Terra vor ajunge să locuiască pe Planeta Roșie, iar în aceste condiții reproducerea umană este un element esențial pentru colonizarea planetei Marte. Însă, se pare că actul sexual nu e chiar atât de simplu cum ți se pare aici pe Pământ, asta pentru că vorbim despre alte condiții cu care omul nu este obișnuit.

„Pur și simplu, nu avem date concludente cu privire la posibilitatea reproducerii omului. Nici în spațiu și cu atât mai puțin pe o planetă străină”, au declarat cercetătorii.

De ce nu poți să faci copii pe Marte

Unul dintre principalele motive ar fi gravitația, care spre deosebire de cea cu care ești tu familiar de pe Terra exercită doar 38% din forța atracție regăsită pe planeta noastră. Deși pare greu de crezut, gravitația are o contribuție esențială asupra modului în care se reproduc ființele vii de pe Pământ.

Alt factor care împiedică oamenii să se reproducă pe Marte sunt radiațiile cosmice. Ele se regăsesc și aici pe Pământ, dar sunt cu mult reduse datorită câmpului magnetic al planetei care ne protejează de tot ce e toxic și invizibil în spațiu. În plus, radiațiile cosmice afectează ADN-ul uman, iar dacă ADN-ul părinților este afectat, implicit și fetusul care se formează în burta mamei va avea de suferit.

În acest sens, specialiștii de la NASA efectuează mai multe teste pe șoareci dar și pe alte animale pentru a descoperi noi modalități prin care omul s-ar putea reproduce și în spațiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI