05 nov. 2019 | 09:51

Cât costă Huawei Mate X: magazinul românesc care aduce telefonul pliabil

ACTUALITATE
Cât costă Huawei Mate X: magazinul românesc care aduce telefonul pliabil

Mate X s-a dovedit un pariu ambițios al Huawei, dar a întârziat enorm până a ajuns pe piață. Așa s-a întâmplat și cu Galaxy Fold e la Samsung. Acum, un magazin românesc îl listează cu tot cu preț.

Huawei Mate X e lejer cel mai scump telefon de anul acesta. Nu duce neapărat lipsă de specificații premium, dar ecranul a ajuns să fie cea mai scumpă componentă din el. Telefonul se pliază pe spate și ai, când e deschis, o tabletă de 8 inci.

Mate X are un procesor Kirin 980 produs de Huawei, 8 GB memorie RAM, 512 GB spațiu de stocare și trei camere foto: 40 megapixeli, 16 MP și 8 MP. Bateria este de 4.500 mAh. În România, telefonul e listat de evoMAG la prețul de 13.700 de lei.

Ce face Huawei Mate X de atâția bani?

Pliat, Huawei Mate X arată ca un telefon normal, puțin mai mare decât P30 Pro și ceva mai gros, însă nu cu mult. Dacă nu ai fi familiar cu astfel de dispozitive, nici nu ai ști că este un telefon pliabil. Și asta face cel mai bine: se pliază.

Totuși, punctul forte al lui Huawei Mate X ar putea fi și veriga slabă. Spre deosebire de alte telefoane premium, aici nu avem sticlă și nici metal, ci un policarbonat pe spate și un ecran OLED cu un strat protector de plastic. Ecranul nu este la același nivel cu cel regăsit pe flagship-urile din prezent. Și asta ar putea fi o problemă la primele generații de telefoane pliabile. Asta dacă sticla nu devine pliabilă peste noapte.

Ca software, rulează Android cu interfața EMUI. Și, da, e o versiune făcută special pentru el. Sistemul de operare se schimbă în funcție de ecran aproape instantaneu și poți să folosești o aplicație în modul telefon, apoi să treci în modul tabletă și să continui de unde ai rămas. Unele aplicații sunt optimizate pentru un astfel de conținut, dar altele nu prea. Și aici e nevoie de răbdare.

Ca să justifici această achiziție trebuie să răspunzi la două întrebari: care este scopul unui astfel de dispozitiv și dacă merită investiția. Pentru mai multe informații despre Huawei Mate X, ai acest preview în România.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele