Cât a plătit HBO Max pentru South Park și de ce ar trebui să te intereseze

Cât a plătit HBO Max pentru South Park și de ce ar trebui să te intereseze

HBO Max, noua platformă de streaming video, are o dată oficială de lansare. Și știm deja câteva titluri care vor fi găzduite acolo. Unul dintre ele e South Park.

HBO Max se anunță a fi un competitor extrem de puternic pentru servicii ca Netflix. Pe bună dreptate, americanii își fac griji. HBO Max are în spate Warner Media și AT&T și va avea conținut de la giganți din domeniu precum Warner Bros., New Line, DC Entertainment, CNN și Cartoon Network.

HBO Max are și o dată oficială de lansare: mai 2020. Până atunci, caută să încheie cât mai multe înțelegeri și să cumpere drepturile de difuzare pentru mai multe seriale și filme iconice. South Park e unul dintre ele.

Și va trece de la Comedy Central la HBO Max.

South Park se va vedea doar pe HBO Max

Satira animată creată de Tey Parker și Matt Stone va putea fi urmărită, din mai 2020, doar pe HBO Max. Producția Comedy Central e momentat găzduită de serviciul de streaming video Hulu, al celor de la Disney. Dar drepturile de difuzare au fost cumpărate de HBO în schimbul a 500 de milioane de dolari. Mai mult, unele surse susțin că suma ar fi chiar mai mare: 550 de milioane de dolari.

Deocamdată, South Park are 23 de sezoane lansate, dar următoarele trei vor fi lansate în exclusivitate pe HBO Max anul viitor. A plătit  o sumă mare, dar vrea și ceva în plus. Din acest motiv, s-ar putea să te intereseze această tranzacție.

De precizat că HBO Max va avea exclusivitate doar în Statele Unite. Și Netflix și-ar fi dorit South Park, dar la nivel global. Între timp, s-a retras din cursă.

HBO Max a venit cu detalii și despre prețul abonamentelor. Momentan, doar pentru cele din Statele Unite. Astfel, americanii vor plăti 14,99$ lunar dacă se vor abona la noua platformă HBO. Rămâne de văzut prețul pentru România, ținând cont că platformele din prezent HBO Go și HBO Now vor dispărea.

De asemenea, ar fi de așteptat anunțul referitor la lansarea HBO Max în Europa. Platforma va lansa în primul an 31 de seriale originale. Dacă sunt luate în calcul și cele care rulează deja pe HBO, atunci conținutul original se va duce spre 70 de producții.

Citește și: