Când îți protejează intimitatea (și când nu) modul Incognito din browser

Când îți protejează intimitatea (și când nu) modul Incognito din browser
18:41 03.12.2019

Modul Incognito este instrumentul la care utilizatorii recurg când vor intimitate când navighează pe internet, numai că nu-l folosesc mereu cum trebuie.

Instrumentul este extrem de popular printre utilizatorii serviciilor Google, însă nu este nici pe departe soluția ideală de securitate. Partea proastă e că mulți utilizatori nu prea știu la ce e bun și la ce nu, așa că ajuns să aibă mai multă încredere în acesta decât ar trebui.

Evident, acest mod privat are o serie de avantaje. În primul rând, îți protejează istoricul navigării pe internet de alți oameni. Google Chrome ține evidența paginilor web pe care le accesezi pentru a-ți fi mai ușor să te întorci la aceste pagini în viitor. La simpla apăsare a combinației de taste CTRL + H, îți va lista toate paginile pe care le-ai vizitat vreodată. De asemenea, dacă ți-ai sincronizat browserul Chrome cu contul de Google, istoricul va fi disponibil pe toate dispozitivele la care te conectezi cu acest cont.

Astfel, dacă folosești modul Incognito, istoricul nu va fi memorat și urmele tale vor fi șterse după ce închizi paginile web respective. De asemenea, activarea acestui mod nu va salva nici cookie-urile asociate sesiunii respective.

Când nu te ajută modul Incognito de pe Google Chrome

Deși modul privat nu stochează cookie-urile, acestea nu sunt singurele modalități prin care îți poate fi monitorizată activitatea online. De exemplu, unii utilizatori de Twitter folosesc fereastra Incognito pentru, crezând că așa își pot proteja identitatea, iar rețeaua socială nu va putea asocia activitatea de pe platformă cu contul lor. Totuși, Twitter monitorizează adrese IP, ID-uri ale dispozitivelor și tipul de browser folosit. Astfel, ar putea folosit aceste informații pentru a face legătura între activitatea ta online și contul tău. În plus Facebook chiar îți monitorizează activitatea pe alte site-uri și atunci când nu ești conectat la contul personal.

În altă ordine de idei, dacă folosești rețeaua de la muncă sau de la școală, tot traficul este canalizat printr-un gatweay, cum ar fi un router sau un server. Astfel, persoana care administrează acest gateway are vizibilitate completă în ceea ce privește traficul tău din online, chiar și în modul Incognito.

De asemenea, nu te poți ascunde nici de furnizorul de internet. Totul funcționează exact ca în situația de mai sus, iar acesta are acces la tot ce faci pe internet, în mod privat sau nu.

În plus, ține minte că descărcările și bookmark-urile pe care le faci într-o fereastră Incognito nu vor fi șterse și se vor vedea și după ce închizi sesiunea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: thenextweb
Etichete: