Schimbarea de la Facebook care-ți vizează toate pozele

Schimbarea de la Facebook care-ți vizează toate pozele

Facebook vine cu o schimbare legată de pozele pe care le postezi pe rețeaua de socializare. Și are legătură inclusiv cu Google.

Facebook s-a lansat în 2016 și, de atunci, a stocat sute de miliarde de poze și clipuri de la utilizatorii săi. Dacă, spre exemplu, îți schimbai telefonul și voiai să recuperezi anumite poze pe care le postasei pe Facebook, dar care nu se mai regăseau în telefon, o puteai face.

Rețeaua lui Mark Zuckerberg îți permitea să descarci poze din platformă, dar nu avea o metodă propriu-zisă de transfer. Acum, schimbă acest lucru și anunță că le va permite utilizatorilor săi să-și transfere automat pozele în Google Photos. Și nu numai acolo.

Această funcție e testată, pentru moment, în Irlanda, dar, de la jumătatea anului viitor, va fi implementată peste tot.

Ce se întâmplă cu pozele tale de pe Facebook

Facebook te-a obișnuit, așadar, să-ți stocheze memoriile – fie ele foto sau video. Sigur, poate că acum, odată cu schimbarea anunțată, caută să-și mai spele imaginea după scandalurile cu gestionarea defectuoasă a datelor în care a fost implicată. Proiectul e denumit Data Transfer Project și, deocamdată, permite transferul doar către Google Photos.

În curând, însă, ar putea fi extins și la alte servicii similare oferite de Apple, Microsoft, Twitter și altele. În funcție de feeback-ul primit în Irlanda, Facebook va decide și pașii care sunt de făcut ulterior. 

Ceea ce face Facebook nu e neapărat ceva nou. Mai existau și alte modalități prin care puteai să-ți muți pozele și clipurile din rețea în altă parte, iar unul dintre ghiduri poate fi consultat AICI.

Practic, cu ce ar trebui să vină acum Facebook? Poate cu o calitate mai bună la descărcare. Pentru că, acum, dacă descarci poze de pe pagina ta de Facebook vei observa că nu sunt la o calitate bună. Poate acest lucru se va schimba odată cu noua funcție așteptată și în România anul viitor.

Citește și: