Camera secretă ascunsă din palatul împăratului Nero

Camera secretă ascunsă din palatul împăratului Nero

Palatul construit de împăratul roman Nero în urmă cu 2.000 de ani a ascuns în tot acest timp un secret de care nimeni nu știa până acum.

În timpul unor lucrări de restaurare, arheologii au găsit o cameră secretă – o cameră uriașă subterană, decorată cu picturi murale cu creaturi reale și mitologice. În tonuri de roșu și ocru, pe pereți dansează zeul Pan, centauri, păsări și creaturi acvatice. Printre picturi se vede și un războinic înarmat cu un arc, o armură și o sabie, care se luptă cu o panteră într-un decor vegetal.

Camera se numește Camera Sfinxului și a fost descoperită în timpul lucrărilor de reconstrucție a palatului. Acesta din urmă a fost construit după marele foc care a distrus Roma pe parcursul a nouă zile în anul 64. Cuprinde 300 de camere, care se întind pe 300 de acri de teren.

În timpul vieții, împăratul Nero nu a fost cel mai iubit. A fost crud și tiran cu cei din jur și ducea un trai extravagant. Tocmai de aceea, palatul său luxos și ostentativ a fost o rușine pentru succesorii săi în urma morții lui din anul 68.

De-a lungul timpului, s-au depus eforturi pentru a elimina urmele palatului. Peste el s-au construit alte structuri – una din cele mai faimoase fiind Colosseumul – iar unde nu s-a construit nimic, s-a depus praful.

Cei de la Parco archeologico del Colosseo au realizat lucrări de excavare și restaurare ale palatului, astfel încât secțiunea Palatine Hill a fost deschisă pentru prima oară pentru public la începutul anului 2019. Doar că în timpul restaurării, au dat de Camera Sfinxului. Mare parte din aceasta era plină de praf. Cu toate astea, nu există planuri de excavare a camerei, pentru a nu destabiliza întregul complex. Atmosfera din această cameră rămâne o dovadă a anilor în care împăratul Nero domnea în Roma zilelor noastre.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: