12 feb. 2019 | 14:58

Pozele cu câini te pot ajuta să-ți găsești job chiar în Chrome

ACTUALITATE
Pozele cu câini te pot ajuta să-ți găsești job chiar în Chrome

Probabil te-ai străduit destul de mult ca profilul tău de pe LinkedIn să pară cât mai serios. Dar cum ar fi ca în locul pozei cu tine să fie una cu un câine?

Aaron Weyenberg, director de cercetare și dezvoltare al TED, a lansat Profile of Dogs, o extensie Chrome care transformă automat fotografiile de profil ale utilizatorilor LinkedIn într-o poză cu un câine. El urmărește astfel să elimine prejudecățile din procesul de angajare prin prevenirea efectelor negative pe care poza candidatului ar putea-o avea asupra angajatorului.

Acesta a conștientizat prejudecățile neintenționate pe care el și echipa lui le-ar putea avea atunci când evaluează CV-urile.

În prezent, politica de angajare a lui Weyenberg include, în primă fază, contactarea candidaților printr-un interviu doar audio, prin telefon. Potrivit acestuia, LinkedIn nu face decât să îl expună la informații pe care nu le vrea și care nu îl ajută, cum ar fi aspectul fizic, vârsta, numele etc. „Nu oferă nicio modalitate de browsing care ascunde informațiile irelevante și le pune în evidență pe cele mai importante”, a declarat el pentru BBC.

Potrivit experților, însă, aceasta ar putea să nu fie chiar o idee bună, având în vedere că oamenii fac asocieri cu tot felul de lucruri și nu poți evita semnalele pe care le interpretezi în mod inconștient. Avem stereotipuri și despre diferitele rase de câini.

Astfel, când angajatorul vede un pitbull, ar putea asocia caracteristicile acestui tip de câine cu persoana pe care o înlocuiește în fotografia de profil, deci prejudecățile nu ar înceta să existe.

Aaron Weyenberg nu este singurul care încearcă să elimine prejudecățile în procesul de angajare. Mai mulți recrutori și chiar companii experimentează cu eliminarea informațiilor de identificare, inclusiv numele și data absolvirii instituțiilor de învățământ, pentru a se asigura că există egalitate între candidați.