Browserul care te plătește să vezi reclamele de pe site-uri

Browserul care te plătește să vezi reclamele de pe site-uri

A devenit ceva obișnuit să blochezi apariția reclamelor în browser atunci când navighezi. Cum ar fi dacă ai fi recompensat să le vezi?

Brave a fost creat de Brendan Eich, cofondator și fost CTO al Mozilla. Browserul este bazat pe Google Chrome și blochează scripturile de urmărire, dar și alte tehnologii care-ți urmăresc activitatea online. Drept urmare, stopează și multe reclame online. Totuși, acest lucru s-a schimbat și utilizatorii pot opta pentru a vedea reclame, dar nu o fac pe gratis.

Browserul Brave vrea să găsească un nou model de business și a pornit un program prin care încearcă să motiveze financiar utilizatorii să nu blocheze reclamele. Astfel, cei care aleg să participe la acestă inițiativă și să nu stopeze reclamele afișate de site-urile pe care le vizitează primesc un procent din veniturile generate de reclame.

Browserul Brave te plătește să vezi reclame online

Procentul pe care-l primești dacă alegi să vezi reclame nu este unul mic. Utilizatorul ar primi 70% din veniturile generate de reclame, iar plata s-ar face sub forma unor monede virtuale numite BAT (Basic Attention Tokens). Asta este vestea mai puțin bună.

În acest moment, aceste monede BAT vor putea fi folosite pentru a recompensa publicațiile preferate, dar și pentru a cumpăra vouchere pentru restaurante sau camere de hotel. În viitor, BAT-urile ar putea fi schimbate și pentru bani tradiționali, dar deocamdată acest lucru nu este posibil.

Conform dezvoltatorului, din ianuarie, de când a început să fie testat acest program, până în momentul lansării oficiale de acum, 40% dintre utilizatorii de desktop au ales să activeze acest program și să nu blocheze reclamele pentru a primi criptomonede. Restul de 60% folosesc în continuare browser-ul pentru opțiunile de blocare a reclamelor.

Este o inițiativă lăudabilă și dacă vrei să faci un ban în plus atunci când navighezi pe internet poate ar trebui să încerci Brave.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Wired