20 apr. 2019 | 13:28

Google Chrome pe Android: cum afli unde îți descarcă fișierele

VIDEO ACTUALITATE

Google Chrome este unul dintre cele mai complexe browsere pe Android și, deși nu suportă extensii, a împrumutat de la laptopuri și desktopuri mecanismul de interacțiune cu download-uri.

Când vine vorba de managementul de fișiere, Android a fost cu mult înaintea iOS. Din acest motiv, încă de la primele versiuni, puteai interacționa facil cu multe dintre fișierele de pe telefon. Google Chrome profită de acest mecanism și te ajută să-ți descarci o varietate foarte mare de fișiere de pe internet, la fel cum ai face-o în cazul versiunii de desktop a browser-ului.

În momentul în care descarci o poză, un document sau orice alt tip de fișier prin intermediul Chrome pe Android, ai imediat posibilitatea să-l deschizi. Dacă descarci însă mai multe consecutiv sau vrei să interacționezi cu unul pe care l-ai descărcat în urmă cu ceva timp, situația se complică. Ai nevoie de un manager dedicat pentru fișiere și trebuie să afli locația exactă a directorului cu descărcării din Chrome.

Ca să afli unde se duc fișierele descărcate prin intermediul Google Chrome, deschide browserul pe Android și accesează meniul de configurare din dreapta sus. Intră la setări în partea de jos a ecranului și optează pentru Descărcări. În partea de sus vei putea debifa să fii întrebat unde să fie descărcate fișierele dar, mai important decât atât, poți vedea unde se află directorul Download. În cazul meu, este vorba de /storage/emulated/0/Download.

Nu poți deschide directorul cu pricina de aici. Ai nevoie de un program special. Dacă nu ai deja un manager de fișiere preinstalat, din experiența mea, recomand Astro File Manager, descărcabil de aici. Este o aplicație gratuită fără reclame. Imediat după instalare, o poți deschide și poți accesa Memoria Internă Comună. Faci un tap pe Download și vei putea putea să-ți vezi toate fișiere descărcate în trecut. De acolo, le poți partaja cu ușurință prin email, Facebook, WhatsApp sau Bluetooth și le poți șterge.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele