Bose aduce tehnologia de noise cancelling din căști în mașini

Bose aduce tehnologia de noise cancelling din căști în mașini

Bose este unul dintre producătorii importanți de căști audio cu noise cancelling. Acum aduce tehnologia de anulare a zgomotului de fundal și în cabina automobilului.

Dacă zgomotul de pe drum te deranjează și nu te lasă să-ți asculți playlist-ul în liniște atunci Bose vine o soluție cu tine: anularea zgomotului de fundal din cabina mașinii. Compania a anunțat sistemul QuietComfort Road Noise Control care a fost creat special pentru a elimina zgomotele din afara mașinii. Acestă tehnologie este pusă la dispoziție de Bose producătorilor de autovehicule din întreaga lume.

Sistemul folosește o combinație de elemente pentru a asigura liniștea din mașină. Road Noise Control este un algoritm care folosește sistemul audio al mașinii pentru a reduce zgomotul din cabină. Sistemul funcționează pe o serie de frecvențe și se poate adapta la diferite condiții de mers.

Accelerometrele din structura mașinii preiau vibrații de la roți și de la suspensii, iar în mod normal aceste vibrații se traduc în zgomot. În câteva milisecunde, algoritmul contratacă zgomotul creând o undă de sunet opusă acestui zgomot transmisă prin difuzoare ceea ce duce la anularea.

În plus, mai multe microfoane ce sunt amplasate în mașină monitorizează și analizează sunetul din cabină astfel încât să fie asigurată o eliminare corectă a zgomotului de fundal pentru fiecare pasager în parte. Sună bine, dar cum rămâne cu claxoanele mașinilor? Sigur, nu e plăcut să le auzi, dar sunt și utile.

Sistemul se îmbunătățește de-a lungul timpului în blocarea zgomotelor nedorite. Pe măsură ce mașinile devin tot mai ușoare și devin electrice și zgomotul resimțit este mai mare. Bose vrea să ofere o soluție pentru asta și să găsească o nouă metodă de generare de venituri.

Din păcate, nu vei regăsi QuietComfort Road Noise Control prea curând în mașini deoarece este de așteptat ca primele modele dotate cu un astfel de sistem să circule pe drum începând cu 2021.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: