Black Panther vine pe Netflix, dar poate fi ultimul de la Marvel acolo

Black Panther vine pe Netflix, dar poate fi ultimul de la Marvel acolo

Discutăm de aproximativ un an de lansarea iminentă a unui serviciu de streaming de la Disney care ne va lăsa fără filmele Marvel pe Netflix. Black Panther ar putea fi ultima peliculă pe care o vei vedea inclusă în abonamentul celei mai populare platforme online pentru filme.

Black Panther a fost revoluționar din mai multe puncte de vedere, iar dacă va fi într-adevăr ultimul film din MCU disponibil pe Netflix, încheierea parteneriatului dintre cele două companii cu această lansare este îmbucurătoare. Black Panther este programat să fie disponibil pe serviciul de streaming începând cu data de 4 septembrie, iar dacă nu l-ai văzut încă, ar fi păcate să-l ratezi.

Este foarte diferit de majoritatea filmelor cu super eroi pe care le-ai văzut în trecut. Pe lângă încasările uimitoare de 1,344 miliarde de dolari la nivel global, lung metrajul va intra în istorie ca fiind primul din univerul Marvel construit în jurul unor personaje de culoare.

Această particularitate a fost atât de apreciată, încât nu a durat mult până a fost clasificat ca un fenomen cultural și are mari șanse să fie primul film din MCU nominalizat la Oscar, poate chiar pentru statueta dedicată celui mai bun film.

Academia Americană de Film a făcut oricum un pas spre introducerea blockbuster-elor în liste de posibili câștigători de Oscar prin introducerea categoriei de ”Cel mai bun film popular”. Schimbarea a fost anunțată în urmă cu câteva săptămâni, în principal, cu scopul de a mări interesul în scădere al publicului pentru decernarea de premii.

Indiferent dacă îți pasă sau nu de faptul că ar putea fi nominalizat la Oscar, Black Panther va putea fi vizionat sau revizionat începând cu primele zile ale lunii viitoare. Anunțul pe marginea acestui subiect a fost făcut prin intermediul contului de Twitter Strong Black Lead.

După 4 septembrie, Black Panther se adaugă listei de filme din MCU disponibile pe Netflix formată din Thor: Ragnarok, Doctor Strange, Guardians of the Galaxy Vol.2 și Captain America: Civil War. Va fi interesant să vedem dacă vor dispărea toate în bloc în prima parte a lui 2019, după lansarea serviciului de streaming de la Disney.

Citește și: