Freddie Mercury ar fi împlinit 70 de ani și a primit cadou un asteroid

Freddie Mercury ar fi împlinit 70 de ani și a primit cadou un asteroid

Orice ai fi primit cadou de ziua ta, indiferent că vorbim despre o vacanță într-o destinație exotică sau o mașină luxoasă, pălește în comparație cu darul făcut în memoria artistului Freddie Mercury. 

Freddie Mercury, solistul trupei Queen, ar fi împlinit 70 de ani pe 5 septembrie, iar pentru a-i onora amintirea, fostul coleg de trupă Brian May i-a făcut un cadou cu totul și cu totul inedit.

Într-un clip video postat pe contul oficial Queen de pe Youtube, May a anunțat că asteroidul 17473 Freddiemercury a fost denumit după Freddie Mercury, pentru a sărbători influența enormă pe care acesta avut-o asupra muzicii și lumii, în general.

May a arătat certificatul de adopție și numele oficial al asteroidului, primit de la International Astronomical Union and the Minor Planet Center.

Asteroidul care poartă acum numele lui Freddie Mercury a fost descoperit în 1991 (anul în care a murit solistul Queen) și are o lățime de aproximat 3,2 kilometri. Acesta este situat în centura de asteroizi dintre orbitele planetelor Marte și Jupiter.

Roca spațială reflectă numai o treime din lumina care cade pe ea, iar pentru a fi văzută este nevoie de un telescop foarte puternic. ”Este doar un punct de lumină, dar este un punct de lumină foarte specială și poate, într-o zi, vom ajunge până la el”, a mai spus May în clipul video.

Citește și: