Netflix, dată în judecată din cauza Black Mirror: Bandersnatch

Netflix, dată în judecată din cauza Black Mirror: Bandersnatch

Black Mirror Bandersnatch, ca orice alt episod al îndrăgitului serial, a făcut valuri pe Netflix, dar acum, a devenit subiectul unui proces.

Lung metrajul Bandersnatch din seria Black Mirror a reprezentat o premieră importantă pentru Netflix. Deși nu a fost primul show interactiv creat vreodată, acest tip de conținut se află totuși la început, iar implementarea producătorilor pentru cel mai popular serviciu de streaming a fost una spectaculoasă.

Numărul fanilor de Black Mirror este unul foarte mare, iar având în vedere tematica show-ului, posibilitatea de a alege evoluția poveștii din Bandersnatch nu va fi uitată prea curând. Din păcate, publisher-ul francizei de cărți Choose Your Own Adventure i-a dat în judecată pe cei de la Netflix pentru utilizarea respectivei proprietăți intelectuale în film.

Conform plângerii descoperite de Buzzfeed, compania din spatele cărților este nemulțumită de încălcarea mărcii comerciale, utilizarea ilegală a proprietății intelectuale și de impactul negativ asupra reputației brandului – Choose Your Own Adventure.

Dacă nu ai văzut încă filmul de pe Netflix, întreaga premisă a show-ului este construită în jurul unei cărți fictive intitulate ”Choose Your Own Adventure”. Un programator își propune să transforme respectivul titlu într-un joc video. Inițiatorii procesului sunt convinși că Netflix a a folosit acel titlu pentru a profita de nostalgia abonaților pentru cărțile clasice cu același nume.

Dacă era vreun dubiu legat de faptul că adevărul este undeva la mijloc, merită avut în vedere faptul că Netflix și echipa din spatele cărților Choose Your Own Adventure s-au aflat la un moment dat la masa tratativelor. Aparent, în 2016, oficialii serviciului de streaming au încercat să licențieze brandul cu pricina, dar discuțiile au eșuat.

Acum, Netflix riscă să plătească o sumă destul de generoasă din cauza Black Mirror Bandersnatch. Shannon Gilligan, co-fondatoarea companiei și publisherul Choose Your Own Adventure, a ținut să menționeze că a primit foarte multe plângeri din partea părinților îngrijorați din prisma asocierii brandului pe care îl știau și îl îndrăgeau cu un conținut care i-a surprins și ofensat – Bandersnatch.

Citește și: