Bitdefender se dovedește a fi cel mai bun antivirus de pe piață

Bitdefender se dovedește a fi cel mai bun antivirus de pe piață

Experții în securitate de la publicația germană Stiftung Warentest au testat zeci de soluții de securitate și Bitdefender a ieșit învingător.

Ei au testat 31 de soluții de securitate (11 gratuite) pentru Windows și Mac, iar acestea au fost examinate și evaluate în funcție de diferite criterii. Soluțiile au fost testate pentru a vedea care este rata de detecție, dacă oferă protecție bună împotriva phishing-ului, dar și cât de rapid funcționează.

Surpriza de anul acesta a fost Microsoft Windows Defender, programul de securitate preinstalat pe PC-urile cu Windows. Acesta este mult mai bun decât în trecut și detectează rapid virușii, însă protecția împotriva phising-ului încă nu este bună. Windows Defender a primit calificativul „satisfăcător” la protecție.

Acesta este recomandat de germani deoarece este un antivirus gratuit și oferă o protecție satisfăcătoare per total.

Bitdefender Internet Security (varianta pe bani), cât și Bitdefender Antivirus Free Edition au primit calificativul „foarte bun” pentru funcția de protecție. Totuși, soluția de securitate a românilor ar putea avea un design mai intuitiv, apreciază germanii, și ar putea rula mai eficient, cu mai puține resurse (la aceste două categorii soluția Bitdefender a primit calificativul bun).

Pe locul trei s-a situat ESET Internet Security care a obținut și el calificativul de „foarte bun”.  De fapt, doar trei furnizori de soluții de securitate au obținut acest calificativ. Alte 16 soluții au fost considerate doar „bune”. Experții de la Stiftung Warentest recomandă utilizarea Bitdefender sau ESET și pe Mac, chiar dacă sistemul de operare al Apple este mai sigur decât Windows.

O unealtă foarte bună dezvoltată de români cu sprijinul Europol, Poliției Române, DIICOT și altor instituții de aplicare a legii, precum FBI, este un decriptor destinat victimelor ransomware-ului GrandCrab. Acest decriptor le permite victimelor să primească acces la datele criptate fără a mai plăti recompensă atacatorilor și poate decripta versiunile de la 5.0.4 până la 5.1 ale GandCrab.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Winfuture.de