Cât de multă baterie economisești dacă folosești dark mode pe iOS 13

Cât de multă baterie economisești dacă folosești dark mode pe iOS 13

Apple a lansat iOS 13 în septembrie, iar acesta vine  și un dark mode pentru întregul sistem de operare pe care utilizatorii l-au primit cu brațele deschise.

Dark mode este disponibil deja pentru o serie de aplicații, iar Apple a dat această opțiune și pentru întregul nou sistem de operare lansat anul acesta. Acesta vine și cu câteva beneficii. Pe lângă faptul că oferă o mai bună protecție a ochilor pentru majoritatea utilizatorilor, dark mode de pe iOS 13 contribuie și la economisirea bateriei telefonului.

Aparent, cei care activează dark mode pe iPhone-ul lor se vor bucura de o autonomie mult mai mare a telefonului față de cei care mențin light mode pe dispozitivele lor. Cel puțin asta arată un test recent.

Câtă baterie economisești cu dark mode pe iOS 13

Cei de la PhoneBuff au pus la încercare dark mode pe cel mai nou sistem de operare de la Apple pentru a vedea cât de multă baterie poți economisi dacă folosești telefonul cu această opțiune activată. Poți urmări întregul test pe YouTube.

În acest sens, au folosit un iPhone XS Max cu pe care au activat opțiunea dark mode și un telefon același model setat pe modul implicit.

Pentru realizarea testului, au utilizat telefoanele ca un utilizator obișnuit. Au trimis mesaje, au dar scroll pe rețelele sociale, au căutat rute pe Google Maps, au urmărit videoclipuri pe YouTube etc.

Rezultatul a fost unul interesant. Bateria telefonului cu iOS 13 pe care au activat dark mode a scăzut mult mai lent. Astfel, în momentul în care iPhone-ul pe light mode s-a stins, cel cu funcția dark mode activată mai avea 30% baterie.

Aceștia spun că rezultatele ar fi aproximativ aceleași și în cazul altor telefoane cu display OLED pe care ai activa dark mode, cum ar fi iPhone 11 Pro/Max, iPhone XS/Max, iPhone X, Samsung Galaxy S10/Note 10, Google Pixel 3/4, OnePlus 7/7T, Huawei P30/Mate 20.