Țara surpriză în care iPhone 11 a crescut vânzările Apple cu 230%

Țara surpriză în care iPhone 11 a crescut vânzările Apple cu 230%

Poți să zici orice despre iPhone 11 – că ecranul nu-i foarte bun, că-i doar un iPhone Xr cu o cameră în plus sau că Apple îl vinde prea scump -, dar unora dintre utilizatori nu le pasă. Așa cum e cazul cu cifrele de vânzări de acum.

Cu iPhone Xr, Apple a creat impresia că la 700 – 800 de dolari telefoanele sale sunt ieftine. Asta prin comparație cu modelele care sar de 1.000 de dolari. Astfel, Xr a popularizat conceptul, iar iPhone 11 a fost lansat cu 50 de dolari mai ieftin. Iar strategia asta se vede în vânzări.

Dan Ives, analist la Wedbush, susține că Apple ar putea vinde până la 185 de milioane de telefoane anul acesta. Iar iPhone 11 cu un preț de 700 de dolari (în Statele Unite ale Americii) ar fi unul dintre cele mai populare modele.

De ce China e mai importantă pentru Apple

Oricât de puternice ar fi brandurile din China, ca Huawei sau Xiaomi, Apple încă poate vinde bine acolo. Conform lui Timothy Arcuri, analist la UBS, vânzările în China au crescut cu 230%. În urmă cu un an, cu iPhone Xs, creșterea a fost de 110%. În prezent, dacă nu ții cont de ecran, iPhone 11 e aproape la fel de bun ca iPhone Xs.

Ținta Apple acum e să vândă cât mai multe dispozitive nu neapărat pentru banii pe care i-ar face cu acestea, care nu-s puțini, dar și să aibă platforme pe care să lanseze servicii. Apple TV+, de exemplu, va fi lansat ca rival pentru Netflix pe 1 noiembrie. Și va funcționa pe toate dispozitivele Apple.

O speculație e că, date fiind vânzările bune de acum, Apple vrea să lanseze patru modele cu 5G în 2020. Ceea ce-i foarte probabil, chiar dacă nu patru, pentru că în 2019 a cumpărat divizia de modemuri a Intel și până anul viitor va fi stabilizată și dezvoltarea 5G.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: 9to5mac