Bateria la iPhone va ține mai mult, după actualizarea la iOS 13

Bateria la iPhone va ține mai mult, după actualizarea la iOS 13

Bateria la iPhone a fost subiectul multor dezbateri de-a lungul anilor, dar, în final, se pare că durata ei de viață se va spori printr-un update de software.

Nimic nu este mai supărător decât să investești o avere într-un nou smartphone, iar după câteva luni, să observi o scădere radicală a autonomiei. Pentru a preveni fenomenul cu pricina, Apple a obișnuit să-ți taie din performanța telefonului. Gestul respectiv a dus la un scandal de proporții, o pată pe CV-ul gigantului american și o explicație oficială publicată de directorului companiei.

La conferință de acum câteva zile, oficialii Apple au făcut din nou referire la sănătatea bateriei la iPhone. Practic, a fost vorba de o nouă schimbare ce urmează să fie introdusă în iOS 13 cu scopul de a-i extinde durata de viață și de a micșora semnificativ  ritmul de degradare.

Conform câtorva rânduri de pe site-ul companiei americane, ”o nouă opțiune ajută la încetinirea ritmului de îmbătrânire a bateriei, prin reducerea timpului pe care iPhone-ul îl petrece încărcat până la 100%. iPhone-ul va învăța din rutina zilnică de câtă energie ai nevoie, pentru a-l încărca dincolo de 80% doar când ai nevoie de asta.”

Dacă am înțeles bine, Apple încearcă să explice că telefonul tău nu va mai fi încărcat până la 100% de fiecare dată, dacă ajungi în fiecare seară cu 30% la baterie acasă și oricum te-ai obișnuit să-l pui seara la încărcat. Prin acest sistem, deoarece acumulatorul nu va mai supus unor cicluri complete de încărcare/descărcare, ar trebui să-și păstreze capacitatea maximă de funcționare pentru mai mult timp.

La ora actuală, Apple deja micșorează rata de încărcare a bateriei când ajunge la 80%, pentru a-i extinde durata de viață. Acest sistem oferă rezultate într-o anumită manieră, dar ar fi mai benefic dacă nu ți-ai mai încărca deloc telefonul dincolo de respectivul prag. Va fi interesant să vedem rezultatele soluției propuse de Apple pe termen lung.

Citește și: