Surpriza Banca Transilvania: cum s-a descurcat în lupta cu băncile străine

Surpriza Banca Transilvania: cum s-a descurcat în lupta cu băncile străine
Sursa foto: Stiri de Cluj

Băncile străine importante precum Raiffeisen sau ING nu au reușit să se ridice la nivelul Băncii Transilvania. Ce a făcut banca din România?

Cum s-a descurcat Banca Transilvania în lupta cu băncile străine

Banca Transilvania s-a descurcat foarte bine în lupta cu băncile străine în primul trimestru al anului 2019 și a înregistrat cele mai mari profituri. În top este urmată de BRD-SocGen și BCR.

Următoarele poziții, în funcție de profitul din primul trimestru al anului, sunt ocupate de ING Bank, UniCredit, Raiffeisen, Garanti Bank și OTP Bank, potrivit ZF.ro

Banca Transilvania a obținut un profit impresionant și a ajuns la 436 de milioane de lei în trimestrul unu al 2019. BRD-SocGen a avut un profit de 289,2 milioane de lei, iar BCR a raportat un profit de 267,9 milioane de lei.

Așadar, Banca Transilvania este cea mai mare bancă din Romînia după active, iar acum este și cea mai profitabilă instituție de credit.

BRD-SocGen, care a fost lider în topul profitabilităţii anul trecut, a coborât pe locul doi în această perioadă.

În timp ce Banca Transilvania, BCR, ING şi UniCredit au obţinut profituri mai mari comparativ cu T1/2018, în cazul BRD-SocGen, Raiffeisen şi OTP Bank câştigurile au scăzut.

Primele opt bănci de pe piață au ralizat un profit cumulat de 1,6 miliarde de lei. Acest rezultat indică faptul că pentru tot sistemul bancar câștigul din primul trimestru 2019 este comparabil cu cel din primele trei luni ale anului 2018.

Pentru întregul an 2018, sistemul bancar românesc a raportat un profit record de circa șapte miliarde de lei, faţă de un câştig de 5,3 miliarde de lei în 2017. Să vedem dacă și în acest an profiturile instituțiilor financiare vor continua să crească în același ritm. Dacă acest ritm se va menține este posibil să vedem ca profiturile băncilor din România să depășească suma de șapte miliarde de lei și să ajungă la opt miliarde de lei.

Citește și:
Sursa: ZF