13 apr. 2019 | 18:17

Anuntul BCR care te arde la buzunar: cum scapi de comisioanele mai mari

ACTUALITATE
Anuntul BCR care te arde la buzunar: cum scapi de comisioanele mai mari

Banca Comercială Română (BCR) a anunțat că urmează un val de comisioane mai mari. Totuși, le poți evita și cel mai bine o faci ca să nu regreți.

BCR are circa trei milioane de clienți și e în topul băncilor din România. Totodată, e în urma concurenților la anumite capitole. Așa a încercat să revină cu aplicația George, care să îi convingă pe oameni că poate livra produse digitale bune.

Acum, banca a transmis că pregătește un val de scumpiri. Astfel, din 25 iunie 2019, comisioanele la ghişeu şi prin phone banking vor fi mai mari. E o mișcare a băncii de-a te convinge să apelezi la operațiuni digitale. BCR te încurajează să folosești platforma George.

Cu cât vor crește comisioanele BCR în 2019

BCR comisioane crestere

Acum, comisionul de retragere de numerar de la ghişeul băncii este de 1%, minimum 15 lei. Acesta se va dubla, la 2%, minimum 15 lei, dacă suma retrasă este mai mică de 3.000 de lei. Dacă suma este mai mare de 3.000 de lei, comisionul va fi de 1,3%. Mai precis, o retragere de 3.000 de lei te costă 60 de lei.

Mai mult, comisionul pentru retragerile de valută de la ghişeu creşte de la 1%, minimum cinci euro, la 1,3%, minimum cinci euro.

Vor crește și prețurile pentru transferuri interbancare și intrabancare în lei realizate la ghişeul BCR. Astfel, vor crește de la opt lei pe tranzacţie la 15 lei pe tranzacţie. Asta inclusiv între conturile proprii. Prin platforma George, transferurile sunt reduse cu 80%. Ține cont că la ING transferurile între contul principal și cel de economii e gratuit.

Dacă n-ai încredere în internet și nici în ghișeu, trebuie să știi că la BCR tranzacţiile prin telefon vor crește de la patru lei la 15 lei.

Comisionul de administrare a contului curent în lei nu va mai fi 0 lei/lună, ci creşte la 4,5 lei/lună. BCR susține că acest comision nu va fi perceput pentru clienţii fideli. Aceștia sunt cei care încasează venituri regulate la bancă, adică salarii, pensii, eventual burse.

Comisionul pentru contul curent standard în euro sau dolari creşte de la 4,5 lei/lună la 12,5 lei/lună. Clienţii fideli sunt scutiţi de scumpire. Banca a anunțat că va crește tariful și pentru administrarea dispozitivelor fizice de autentificare (token) de la trei lei pe lună la 10 lei pe lună pentru cele nou achiziţionate.

Înainte de acest val de scumpiri, din mai 2019, numărul tranzacţiilor bancare realizate cu cardul pe internet va fi limitat la 10 tranzacţii zilnice.

În fine, comisionul de administrare va fi zero pentru clienţii care îşi deschid cont 100% online prin platforma George. Clienţii sunt condiţionaţi să vireze în cont cel puţin 600 de lei lunar şi să realizează minimum o operaţiune. Pentru ei, tot zero vor fi şi comisioanele de retragere de numerar oriunde în lume, de la orice bancomat, şi toate transferurile realizate în lei.