Au furat iPhone-uri în valoare de 300.000 de dolari: de ce nu le pot vinde sau folosi

Au furat iPhone-uri în valoare de 300.000 de dolari: de ce nu le pot vinde sau folosi

După ce și-au riscat viața și au mari șanse să ajungă după gratii pentru o foarte lungă perioadă de timp, un grup de hoți de iPhone au fost dezamăgiți să afle că terminalele furate sunt inutilizabile.

În urmă cu câteva zile, în Australia, un grup de hoți au spart geamul de la intrarea într-un Apple Store și au fugit cu telefoane în valoare de 300.000 de dolari. În contextul în care prețurile terminalelor ieșite din Cupertino a explodat în ultimii ani, nici măcar nu au fost nevoiți să pună mâna pe foarte multe dispozitive pentru a ajunge la această cifră foarte generoasă. Din păcate, de la a le fura și până la a le vinde este o cale foarte lungă, iar hoții s-ar putea să nu o poată parcurge niciodată.

Evenimentul imortalizat în clipul de mai jos s-a petrecut în localitatea Perth din Australia. După cum se poate vedea, hoții au fost surprinzător de bine organizați și cât se poate de eficienți. Cunoșteau foarte bine formatul magazinului, știau exact unde să meargă pentru a pune mâna pe ce au nevoie și nu au părut în niciun moment că dau dovadă de ezitare.

Problema este cu marfa prăduită. Apple are o serie stufoasă de măsuri de securitate implementate în aparate, iar toate terminalele care au dispărut se aflau pe inventar împreună cu numărul serial. Ca urmare, imediat după eveniment, au fost blocate de la distanță și transformate în bibelouri. Rămâne doar să fie pornite și conectate la internet, chiar și doar pentru câteva momente, pentru ca respectiva comandă să ajungă la el. În teorie, pot fi dezasamblate și vândute pe piese, dar acesta este un proces costisitor care durează foarte mult. În plus, va reduce profitul hoților la un sfert sau o treime din valoare. Comisarul responsabil de caz i-a avertizat pe australieni să evite ofertele la iPhone-uri de pe piața neagră, pentru că riscă să cumpere o cărămidă.