07 ian. 2019 | 16:40

ASUS ZenBook vine cu un design nou, ca să-ți ofere un ecran cu margini aproape inexistente

VIDEO ACTUALITATE

În cadrul CES 2019, Asus a prezentat un nou ZenBook, modelul S13, iar acesta propune un design nou, care să-ți ofere un ecran mai întins ca până acum.

Telefoanele cu ecran crestat au reușit să polarizeze comunitățile din spatele acestora. Problema e că, dacă vrei un telefon performant fără un astfel de design, nu prea mai ai multe opțiuni la dispoziție. S-ar putea ca trendul să dispară în viitor, pe măsură ce display-urile perforate iau avânt.

în ceea ce privește laptopurile, însă, ideea unui design cu crestătură ar putea fi mult mai bună decât în cazul telefoanelor. Cel puțin asta promite Asus, cu noul S13, dezvăluit la CES. Diferența majoră între crestătura unui display de telefon și cea a ecranului de pe laptop este că aceasta nu se extinde spre interior, ca să ia din spațiu, ci spre exterior, în partea de sus a laptopului. Acolo se găsește camera web, un accesoriu la care s-ar putea renunța pentru un design și mai bun.

Dincolo de acest element, ecranul laptopului are margini de doar 2,5 mm grosime, iar asta se traduce într-un raport ecran-corp de 97%. Asus susține că acestea ar fi cele mai subțiri margini disponibile pe un laptop disponibil comercial.

S13 are diagonala de 13 inci, după cum intuiește și numele, iar la interior, poți alege dintre mai multe configurații. Poți miza pe procesoare Intel i5 și i7, poți alege până la 16 GB de RAM și 1 TB de stocare pe SSD. Placa video este o Nvidia GeForce MX150. Bateria ar avea o autonomie de până la 15 ore.

Laptopul ar trebui să ajungă pe piață în următoarele luni. Asus încă nu a anunțat prețurile pentru acesta, însă ne putem aștepta ca un astfel de laptop să nu fie tocmai cel mai ieftin.