Noua serie ASUS ZenBook include câte ceva pentru fiecare pretențios

Noua serie ASUS ZenBook include câte ceva pentru fiecare pretențios

Seria ASUS ZenBook a fost din totdeauna apreciată de amatorii de performanță într-un pachet compact, iar noile modele anunțate la IFA 2018 extrapolează respectiva idee.

În cazul în care te gândeai să-ți cumperi un laptop nou în perioada imediat următoare, noile ZenBook-uri de la ASUS încearcă să bifeze cât mai multe particularități care să te tenteze, de la portabilitate sporită și dimensiuni compacte date de o ramă infimă, până la o performanță suficientă pentru orice scenariu.

La IFA 2018, ASUS și-a reînnoit toată linia de ZenBook-uri. Este vorba de modele de 13, 14 și 15 inci, o referință care se reflectă și în numele produsului. Conform celor de la ASUS, noile ASUS ZenBook 13, ZenBook 14 și ZenBook 15 sunt primele laptopuri din această gamă ce integrează ecrane cu tehnologia NanoEdge pentru rame inexistente pe toate cele patru margini. În final, se obține un raport de 95% între suprafața utilizabilă a panoului și întreaga parte superioară a ultrabook-ului.

Cele trei ZenBook-uri anunțate la IFA au 13,3, 14 și 15,6 inci. Toate sunt livrate cu o rezoluție nativă Full HD 1080p, cu excepția ASUS ZenBook 15. Acesta din urmă poate fi configurat cu un ecran 4K de 3820 x 2160 pixeli, dacă îți permite bugetul.

În privința configurației hardware, de asemenea, există similarități majore. Te bucuri implicit de un procesor Intel Core i5-8265U, dar poți sări până la un Core i7-8565U. Cantitatea de memorie RAM maximă este de 16GB, în timp ce chipsetul grafic dedicat este un GeForce MX150. Doar sistemul de 15 inci ar putea fi un pic mai sprinten dacă optezi pentru un GeForce GTX 1050.

La capitolul beneficii mai discrete, fiecare dintre ele incorporează o cameră infraroșu 3D pentru facilitarea procesului de autentificare facială. Există și suport pentru comenzi vocale, dacă te încânta interacțiunea cu un asistent virtual ca Alexa sau Cortana. Trackpad-ul este luminat doar la ZenBook 13 și 14, dar toate trei sunt certificate MIL-STD-810G pentru anduranță sporită într-o varietate importantă de scenarii.

Citește și: