30 mai 2017 | 08:27

ASUS ZenBook Pro este cel mai performant ultraportabil al companiei

ACTUALITATE
ASUS ZenBook Pro este cel mai performant ultraportabil al companiei

ASUS ZenBook Pro este soluția portabilă pentru cei care vor un sistem atrăgător, dar și-ar dori să aibă parte și de câteva sesiuni de gaming în deplasare.

În cadrul Computex 2017, cei de la ASUS au făcut mai multe lansări interesante ce nu trebuie trecute cu vederea. Cea mai atrăgătoare mențiune cade pe ASUS ZenBook 3 Deluxe. Respectivul gadget este cel mai subțire ultraportabil de 14 inci din lume și unul care ar trebui să facă față la majoritatea sarcinilor computaționale pe care le aveți în minte.

Un pic mai mare și mai performant, dar la fel de atrăgător, este noul ASUS ZenBook Pro. Un concurent direct pentru cel mai recent MacBook Pro, acest gadget îți atrage atenția prin prezența unui chipset video dedicat undeva în carcasă.

ASUS ZenBook Pro – specificații hardware

Noul ASUS ZenBook Pro este construit în jurul unui panou de 15,6 inci de tip NanoEdge cu o rezoluție nativă 4K Ultra HD. Raportul dintre ecran și restul carcasei este de 83% și, dacă vă gândiți să-l folosiți la design și alte activități ce implică o acuratețe deosebită a culorilor, are abilitatea de a afișa 100% din spectrul sRGB.

Interiorul noul ASUS ZenBook Pro este dominat de un Procesor Intel Core i7 – H Series, cu până la 16GB RAM și până la 1TB SSD. Placa video este un GeForce GTX 1050 Ti ce ar trebui să facă față în condiții decente la cele mai recente și solicitante jocuri. Pe laterale se ascund două porturi Thunderbolt 3 de format USB C. Sistemul audio surround format din patru difuzoare este asigurat de Harman – Kardon.

ASUS ZenBook Pro – autonomie și disponibilitate

Deși o astfel de valoare astronomică trebuie testată, cei de la ASUS s-au aruncat la a afirma că ZenBook Pro promite o autonomie de până la 14 ore. În plus, prin intermediul tehnologiei proprietare de încărcare rapidă, reușește să ajungă de la 0 la 60% în doar 49 de minute la priză.

Cu o grosime de 18,9milimetri și o greutate totală de 1,8 kilograme, ASUS se mândrește cu faptul că acesta este cel mai subțire ZenBook Pro lansat vreodată. În privința prețului, micuțul ar trebui să ajungă în magazine în următoarele săptămâni cu 1167 de euro.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele