Așa a zis bunica! Viralul românesc care te scoate la vot

Vloggerul Mircea Bravo a postat ”o invitație” pentru a vota la alegerile parlamentare sub forma unui clip devenit viral în mai puțin de 24 de ore.

”Așa a zis bunica!” este cel mai recent clip al lui Mircea Bravo și este menit să te convingă să nu ratezi prezența la scrutinul de pe 26 mai. La prima vedere, videoul pare un sketch amuzant în stilul caracteristic al clujeanului, iar premisa nu este una deloc exagerată. Un tânăr se duce să-i ceară bani bunicii sale pentru a merge în vacanță cu prietena la Paris. Când bunica sa află că vrea să fie în capitala Franței cu ocazia votului la alegerile parlamentare, îl mustră pe tânăr. În același timp, îi oferă niște alternative deloc atrăgătoare, menite să ilustreze că ocazia de a vota la europarlamentare este un privilegiu care nu a existat din totdeauna și nu trebuie ratat.

Un pic amuzant, dar cu un mesaj care ar trebui să genereze mai ales cu generația tânără neinteresată de politică, ”Așa a zis bunica!” a făcut valuri online. Pe YouTube are doar 180.000 de vizualizări și este pe locul 25 în topul videoclipurilor populare din țara noastră.

Pe Facebook însă, joacă într-o cu totul altă ligă. La momentul redactării acestui material, avea aproape 3 milioane de vizualizări, la mai puțin de 48 de ore de la publicarea pe rețeaua socială. Ieri, doar în cercul meu de prieteni, a fost partajat de către 26 de persoane, dar la nivel global, a fost partajat de 115.000 de ori și are aproximativ 2000 de comentarii.

Clipul postat pe pagina de Facebook a lui Mircea Bravo și pe canalul său de YouTube face parte dintr-o campanie a fundației Declic – Societate Civilă în Acțiune, cu sprijinul Cerculului Donatorilor Chicago. Pentru mai multe detalii despre cum te poți implica în încurajarea participări la votul de pe 26 mai, intră pe europene.declic.ro.