Cum votează românii la europarlamentare: sondajul care îi sperie pe Dragnea și ai lui

Cum votează românii la europarlamentare: sondajul care îi sperie pe Dragnea și ai lui

Cu mai puțin de o lună până la alegerile europarlamentare, un nou sondaj IMAS îți atrage atenția asupra preferințelor românilor în materie de grupări politice.

Firma de cercetare și statistică IMAS a publicat un sondaj referitor la preferințele românilor în materie de politică, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare de pe 26 mai. Acesta este al doilea sondaj în tot atâtea luni care confirmă o victorie a Partidului Național Liberal la europarlamentare.

Pentru a doua lună consecutiv, liberalii se plasează pe primul loc între preferințele românilor și sunt vâzuți ca fiind câștigători ai alegerilor. Distanța față de PSD, ocupanta locului doi în clasament este de aproximativ patru procente. Studiul IMAS a fost comandat de Europa FM și atrage atenția și asupra faptului că, dacă mâine ar fi alegeri, Iohannis ocupa din nou poziția de președinte, chiar și în scenariul, puțin probabil de altfel, în care Laura Codruța Kovesi ar candida la prezidențiale.

În orice caz, sondajul IMAS tratează în principal opțiunile politice ale românilor pentru europarlamentare, iar rezultatele se văd mai jos. Liberalii sunt un pic mai relaxați în această perioadă, deoarece dețin mai mult de un sfert din votul electoratului care anunță că se prezintă la vot.

Dacă alegerile ar fi mâine, PNL ar obține 25,6%, urmat de PSD cu 21,7%, iar pe locul al treilea se clasează Alianţa 2020, formată din USR şi PLUS, formaţiunea lui Dacian Cioloş, cu 16,4% – într-o scădere cu mai mult de un procent faţă de luna martie.

Cresc însă, în preferinţele alegătorilor Pro-România – formaţiunea condusă de Victor Ponta: 11,7%, UDMR si PMP: 5,6%. În timp ce partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, mai pierde jumătate de procent faţă de luna trecută şi ajunge la 12,2%.

În privința unei eventual competiții la prezindențiale între Iohannis și Tăriceanu, actualul președinte ar obține 42,7% dintre voturi, în contextul în care, liderul ALDE se rezumă la 18,3% dintre opțiunile alegătorilor. Victor Ponta se află pe locul al treilea cu 14,5 procente.

rezultat sondaj imas

Sursa: Europa FM
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI