Armele inteligente de care ar avea nevoie și Poliția Română

Armele inteligente de care ar avea nevoie și Poliția Română
16:40 18.10.2019

În lume există deja o mulțime de dispozitive inteligente, însă când vine vorba de arme, situația este ceva mai complicată.

Startul dezvoltării acestei industrii l-ar putea da chiar armata Statelor Unite ale Americii, care solicită acum oferte pentru soluții high-tech care să aducă armele soldaților în conformitate cu era tehnologică în care trăim. Se vorbește astfel de arme inteligente, care ar avea o serie de opțiuni benefice.

Tehnologiile pe care mai multe companii americane le propun sunt destul de interesante. Una dintre acestea lucrează la dezvoltarea unei arme care ar funcționa cu un adevărat sistem de operare. Astfel, ar crea niște arme inteligente care ar fi benefice atât pentru autorități, cât și pentru civili. De exemplu, ar putea fi programate astfel încât numai mâna propietarului armei să poată trage cu aceasta.

De asemenea, tehnologia va înregistra fiecare mișcare a unei arme: de la unghiurile înspre care este îndreptată, până la ora exactă a fiecărui glonț tras. Va oferi asemenea înregistrări digitale care pot fi folosită atât la antrenamente, cât și în cazul unor investigații. O asemenea armă inteligentă ar fi de folos forțelor de ordine din orice țară, inclusiv celor din România.

De asemenea, sistemul ar putea anunța și când arma ar trebui să fie reparată sau retrasă din folosință.

Ce vrea armata SUA de la arme inteligente?

Licitația urmează să se desfășoare în 2020, iar armata deja a selectat trei finaliști pentru contract. Printre specificații, solicită ca mitralierele și carabinele dezvoltate să vină echipate cu un „smart rail”, adică o interfață între armă și tehnologia digitală.

De asemenea, vrea ca tehnogia pe care o folosesc sistemele de artilerie sau armele antiaeriene să fie disponibilă și pe arme mai mici, precum mitraliere sau carabine. Printre acestea se numără și posibilitatea ca operatorul de arme inteligente să rămână fixat pe o anumită țintă sau ajustarea în funcție de condiții atmosferice sau distanța de la care se trage.

Inițiativa armatei SUA ar putea fi doar primul pas înspre o lume în care forțele de ordine folosesc arme inteligente care să le permită să facă o treabă mai bună în ceea ce privește protejarea cetățenilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Reuters
Etichete: