Apple va deveni dependentă de Samsung: detaliul esențial din iPhone 12

Apple va deveni dependentă de Samsung: detaliul esențial din iPhone 12

Apple este o companie incredibil de bogată care depinde de un număr foarte mare de furnizori. Unul dintre cei mai importanți este Samsung, iar relația dintre cei doi giganți va deveni și mai strânsă în 2020.

Indiferent câte procese au existat în trecut între Samsung și Apple, când este vorba de făcut bani, detaliile de fond sunt mai puțin importante. În contextul în care s-ar putea să fie în avantajul ambelor companii, sud coreenii se pare că au reușit să convingă echipa lui Tim Cook să folosescă în mod exclusiv panouri Samsung Y-OCTA OLED în terminalele Apple care vor fi lansate în 2020.

În urmă cu aproximativ un an, au existat niște zvonuri similare referitoare la iPhone 11, dar se pare că abia acum vor ajunge să se materializeze. Conform publicației ETNews, Samsung a devenit furnizorul unic de panouri OLED pentru telefoanele Apple iPhone care vor fi lansate în 2020 cu diagonala de 5,4 și 6,7 inci.

Ca referință, tehnologia Y-OCTA dezvoltată de Samsung incorporează sensibilitatea la atingeri în interiorul celulelor panourilor OLED. Prin eliminarea nevoii unui strat intermediar sensibil la atingere, panoul devine mai subțire și ieftin de produs în masă. În plus, prin eliminarea unui strat intermediar între panoul ca afișează imaginea și ochi utilizatorului, ecranul devine mai clar.

În teorie, Apple și-ar fi dorit să nu ajungă să depindă de creațiile Samsung, dar gigantul sud-coreean este singurul care poate produce în masă aceste noi tipuri de panouri la viteza de care are nevoie compania fondată de Steve Jobs. Nu este exclus ca această tranziție la panouri Y-OCTA OLED să fi fost amânată până în 2020 tocmai din cauza faptului că nu au avut abilitatea de la produce în ritmul de care avea nevoie Apple.

În altă ordine de idei, conform speculațiilor, Apple urmează să lanseze două noi terminale anul viitor, un iPhone SE 2 cu un ecran de 4,7 inci LCD și un iPhone 12 fără Pro cu un panou OLED de 6,1 inci.

Citește și:
Sursa: ETNews