17 ian. 2019 | 07:57

Apple își agresează utilizatorii cu invitații de upgrade la iPhone Xr

ACTUALITATE
Apple își agresează utilizatorii cu invitații de upgrade la iPhone Xr

Smartphone-urile Apple sunt și vor rămâne exagerat de scumpe, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care au scăzut vânzările. Asta nu înseamnă însă că gigantul din Cupertino nu și le poate promova agresiv.

De-a lungul anilor, Apple nu a apelat la practici dubioase pentru a-și vinde noile aparate, dar a început în 2019. Conform celor de la MacRumors și a mai multor postări pe Reddit, compania americană a renunțat la metodele tradiționale de promovare în favoarea unor email-uri adresate posesorilor de smartphone-uri Apple mai vechi.

Mai mulți utilizatori de terminale vechi ieșite din Cupertino au început de curând să primească email-uri personalizate cu invitații de upgrade la iPhone Xr. iPhone Xs și Xs Max sunt foarte scumpe. În contextul în care prețul de pornire pentru Xr este un pic mai rezonabil, la 750 de dolari, nu pare atât de ciudat faptul că Apple se așteaptă să treci de la un iPhone 6 sau 6S la un iPhone Xr. 

Apple știe ce iPhone folosești datorită faptului că îți este asociat ID-ului de iCloud. Pornind de la acea informație, a început să trimită email-uri personalizate mai multor utilizatori cu comparații de performanță între terminalul din dotare și un Xr. În plus, ți se atrage atenția asupra unei velori financiare pe care ai primi-o ca și compensare pentru vechiul gadget.

În cazul în care ai un iPhone 6, ai afla de exemplu că Apple îți oferă până la 200 de dolari pentru vechiul smartphone și că iPhone Xr este de câteva ori mai rapid decât el.

Deși această practică reprezină o metodă de marketing agresiv nedorit, nu este exclus ca Apple să-și fi trecut în lista de termeni și condiții pentru serviciile sale dreptul de a-ți trimite asemenea mesaje. În altă ordine de idei însă, unii analiști sunt de părere că Apple ar trebui să micșoreze prețul la iPhone-uri, dacă vor să revină la vânzările de odinioară. Va fi interesant să vedem dacă se va întâmplă vreodată asta.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele