Apple vrea să-ți faci abonament la ei pentru jocuri video

Apple vrea să-ți faci abonament la ei pentru jocuri video

Dacă poți să asculți muzică și să vezi filme în regim de streaming, jocuri video încă nu poți juca așa, dar miza este mare pentru un astfel de segment, iar cel mai recent jucător care intră în cursă este Apple.

Apple își construiește un portofoliu de servicii frumușel. Potrivit unui raport, Apple vrea să lanseze un serviciu de închiriere de jocuri video în schimbul unei sume lunare.

Utilizatorii ar putea plăti o sumă lunară pentru a avea acces la o bibliotecă de jocuri. Exact cum faci acum cu filmele pe Netflix. Nu este încă clar cât ar cere Apple în schimbul acestui serviciu și care ar fi jocurile oferite.

În acest moment, multe dintre jocurile iOS sunt gratis și ar fi greu să motiveze jucătorii să plătească pentru jocuri gratuite. Totuși, Apple s-ar putea concentra pe jocurile care sunt contra-cost, iar pentru cele gratis le-ar putea oferi jucătorilor obiecte sau bani virtuali pentru a-i cheltui în schimbul abonamentului lunar.

Cei de la Apple au discutat subiectul cu mai mulți parteneri și așa s-ar putea fi scurs acestă informație online. Este și normal, producătorul din California nu o să dezvolte jocuri peste noapte și are nevoie de acces la o bibliotecă importantă pentru a-i convinge pe utilizatori să se aboneze.

Jocurile sunt o categorie foarte populară pe iOS și generează mulți bani pentru Apple. Dacă zvonurile sunt adevărate înseamnă că Apple cauta o metodă prin care să adune și mai mulți bani, în plus față de cei 30% pe care îi ia pe achiziții făcute în interiorul jocurilor.

Google lucrează la un serviciu de streaming pentru jocuri, la fel și Microsoft, dar și alte companii. Mulți și-ar dori să devină „Netflix-ul jocurilor video”, însă niciun jucător important încă nu a ajuns acolo.

Apple lucrează alături de case de producție de filme pentru a începe un serviciu de streaming de filme și ar lucra și la un serviciu pe bază de abonament pentru reviste.

Apple Music, serviciul de streaming audio, are 56 de milioane de abonați și aduce venituri consistente companiei. Să vedem dacă Apple reușește același lucru pe zona de filme, seriale și jocuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Techcrunch