Motivul pentru care Apple a brevetat un iPhone cu clapetă

Motivul pentru care Apple a brevetat un iPhone cu clapetă

Are Apple un plan pentru un iPhone cu clapetă? La o primă vedere, un nou brevet de invenție sugerează asta.

Cei de la site-ul Patently Apple, specializați în a descoperi cele mai noi brevete de invenție ale companiei americane, au dat peste un nou brevet. De data acesta este vorba despre un iPhone cu clapetă. Pe lista inventatorilor apar Kevin Robinson, inginer al Apple și Houtan Farahani, tot un angajat al companiei.

Este acesta soluția Apple pentru un iPhone low-cost pe care l-ar putea vinde în piețe emergente? Nu.

De fapt, brevetul nu este unul pentru design, ci este un brevet în care sunt exemplificate materiale flexibile și ușoare: straturi de titan, spumă de poliizocianurat și alte asemenea elemente. Ca ilustrație au ales un model simplu de telefon cu clapetă.

Un telefon cu clapetă poate fi similar cu telefoanele pliabile pe care producătorii ni le pregătesc în prezent. Cei de la Apple sunt extrem de interesați de un astfel de design și, în stilul clasic, nu vor doar să copieze ce fac alții, ci să și aducă ceva nou. De aceea, de exemplu, sunt interesați de sticla flexibilă pentru ecran, pe când ceilalți au folosit o peliculă de plastic pentru a proteja panoul.

Un iPhone pliabil ar înseamna venituri crescute pentru Apple

Da, Apple nu este genul de companie care să se grăbească să lanseze produse și vrea să fie pregătită atunci când telefoanele pliabile o să fie gata pentru piață.

Vânzările de smartphone-uri stagnează, oamenii nu-și mai schimbă atât de des telefoanele și asta este o problemă pentru companie care-și bazează peste 60% din veniturile de sute de miliarde pe vânzarea de telefoane.

Tocmai de aceea, Apple a lansat noi servicii precum Apple Tv sau Apple News+. Este nevoie de alte surse de venit care nu depind de vânzarea de produse hardware.

Totuși, producătorul de electronice ar vrea să aducă ceva nou pe piață ca să stimuleze vânzările de telefoane și este foarte probabil să se uite la un iPhone Fold pentru asta.

Nu există indicii cum că un astfel de telefon s-ar lansa în acest an. Poate 2020 este anul norocos.

Citește și: