30 ian. 2019 | 13:37

Spotify, Apple Music, Deezer sau Tidal: cum migrezi playlisturile între servicii

ACTUALITATE
Spotify, Apple Music, Deezer sau Tidal: cum migrezi playlisturile între servicii

Sunt multe motive pentru care ți-ai dori să migrezi de la un serviciu de streaming la altul. Indiferent dacă ești însă utilizator de Spotify, Apple Music, Deezer sau Tidal, este bine de știut că-ți poți transfera playlisturile de melodii.

Dacă nu cumva folosești versiunea gratuită de Spotify, prețul între serviciile de streaming audio variază destul de mult de la unul la altul. În plus, unele dintre cele contra cost vin ocazional la înaintare cu câte o ofertă. Tidal este cel mai scump serviciu de streaming, dar promite o calitate sporită a experienței audio, cu echipamentele potrivite.

Una peste alta, motivele pentru care merită măcar să încerci un alt serviciu cu muzică online, decât cel al cărui utilizator ești în prezent, sunt multe. Dacă ți-ai luat o pereche de căști mai pretențioasă, poate vrei să treci la Tidal. Dacă nu mai vrei să plătești pentru streaming, poate cochetezi cu Spotify. Indiferent de situație însă, trebui să-ți transferi listele de redare.

În cazul meu, am trecut de la Apple Music la Tidal. Deși nu cred că tranziția va fi una permanentă, în scopul facilitării ei, am folosit Soundiiz.com, un serviciu accesibil la această adresă. Poți face multe lucruri cu Soundiiz, dar mă voi axa doar pe transferul de playlist-uri.

Pentru ca procesul să fie unul cât se poate de simplu, am accesat Soundiiz de pe un laptop și în interiorul serviciului m-am autentificat cu Facebook. Dacă ai mai multă răbdare decât mine, îți poți face un cont cu adresa de email. Ca limitare între varianta plătită a serviciului și cea contra cost, în versiunea gratuită poți transfera doar câte un playlist o dată, deși poți repeta procedura de un număr infinit de ori. O listă de redare nu poate să conțină mai mult de 200 de melodii. Într-o astfel de situație, piesele care vor depăși limita de 200 vor fi ignorate.

Odată autentificat, conectează-te la serviciile pe care le folosești folosind meniul principal din stânga sus. Apasă pe Transfer în stânga jos pentru a iniția transferul listelor de redare între servicii de streaming. Alege serviciu Sursă, în cazul meu Apple Music. Bifează un playlist și apasă la bază pe Confirm and Continue. Schimbă-i numele sau lasă-l așa și apasă pe Save Configuration. Implicit, sunt bifate toate piesele din acel playlist, dar poți debifa unele dintre ele. Apasă pe Confirm Tracklist.

Selectează cu un click platforma de destinație pentru lista ta de redare. Așteaptă câteva secunde. La final, ar trebui să vezi un raport cu rata de succes a transferului. În mod previzibil, nu există toată muzica din lume pe toate platformele, dar diferențele sunt minore de cele mai multe ori. Asta a fost tot. Accesează noul serviciu de streaming de pe telefon, tabletă sau PC, iar melodiile sortate pe playlist-uri vor fi acolo.

soundiiz

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele